Liberalii pregătesc deja pasul de după pierderea prezidențialelor

| 08 oct, 2014

Klaus Iohannis riscă să piardă și partidul pe care îl conduce, nu doar cursa prezidențială, reușind performanța ca, în decurs de mai puțin de un an, să câștige șefia PNL și șansa de a candida la alegerile din toamnă, ca după alegeri să nu mai aibă nimic.

Klaus Iohannis candidat. Liberalii încep să realizeze că Iohannis nu le va livra Cotroceniul, motiv pentru care i-au pus gând rău prezidențiabilului ACL, dovadă fiind și faptul că, din ce în ce mai des, se aduce în discuție o revenire a lui Crin Antonescu în fruntea partidului în cazul în care edilul Sibiului nu câștigă alegerile.

La nivelul PNL a început să se simtă gustul înfrângerii iminente a lui Iohannis în cadrul batăliei finale pentru funcția supremă în stat, liberalii vâzându-se obligați să decidă viitorul partidului după data de 16 noiembrie. Aceștia realizează că Iohannis nu are nici tăria și nici experiența necesare pentru a conduce un partid de opoziție, scenariu în care Antonescu devine alegerea naturală. Neamțul nu s-a dovedit a fi salvatorul mult așteptat și dorit de către liberali, ci dimpotrivă, acesta nu face decât să-i ajute pe colegii săi să realizeze la ce au pierdut odată cu retragerea fostului președinte liberal. Iar dacă o tabără pro-Antonescu s-a menținut și după ce Iohannis a fost ales președinte, acum rândurile camarilei au început să fie îngroșate de liberalii care încep să-și facă planuri pe termen mediu în ceea ce privește soarta PNL.

Citeşte şi: Klaus Iohannis se teme de ICCJ si atunci vorbește despre Microsoft

Klaus Iohannis PNL. Iohannis nu are viață bună în partidul pe care îl conduce, iar zilele îi sunt deja numărate de către cei care se presupune că trebuie să-l susțină. Faptul că președintele liberal nu a reușit să se impună în cadrul partidului nu este un lucru necunoscut, fiind explicat și prin faptul că acesta este liberal de foarte puțin timp și nici nu-i cunoaște personal pe majoritatea liberalilor de bază. Conștient de un inevitabil puci în cazul în care nu va ajunge președinte, Iohannis a ținut să transmită un mesaj acelor care fac planuri să-l detroneze de la șefia PNL după 16 noiembrie. ”Oamenii își fac gânduri ce va fi după alegeri. Eu sunt doar pe planul A: să câștig prezidentialele. Pe acest drum ma concentrez acum. Dacă exista unii pe care nu îi interesează campania, probabil, și creează alte scenarii”. De asemenea, Klaus Iohannis este încolțit nu numai de membrii propriului partid, cât și de presiunea din partea electoratului. Conform ultimului sondaj Avangarde, 65% dintre votanții liberali consideră că Antonescu ar trebui să se întoarcă la cârma PNL dacă Iohannis pierde alegerile.

Citeşte şi: Schizofrenia liberală: susținem Justiția când nu se atinge de-ai noștri

Chiar dacă nu mai este în prim-planul scenei politice și nici prima linie a partidului, Crin Antonescu îi dă mari bătăi de cap lui Iohannis, care pare totuși să fi ajuns la o limită a suportabilității. Prezidențiabilului ACL, optimist până de curând și încrezător că fostul președinte se va da pe brazdă și îl va susține în cursa electorală, a declarat astăzi că este ceva suspect în atitudinea lui Antonescu dă de bănuit. ”Recunosc că m-aş fi aşteptat la altceva, şi nu m-aş fi aşteptat la altceva faţă de persoana mea, ci faţă de Partidul Naţional Liberal. Mie mi s-ar părea absolut normal ca un fost preşedinte al PNL să fie 100% pentru candidatul propriului partid. Orice altceva trebuie să ne dea semne de întrebare”, a explicat liberalul. Cât despre Antonescu, acesta a făcut cunoscut faptul că nu-l susține pe Iohannis pentru că nu l-a convins și pentru că ”în anumite momente am sentimentul că văd candidatul PDL, şi nu PNL, candidatul PDL aşa cum l-am văzut în toată epoca Băsescu”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ