Klaus Iohannis, pe tobogan în sondaje

| 08 oct, 2014

Veştile proaste continuă să se adune pentru Klaus Iohannis. Cu mai puţin de o lună înainte de alegerile pentru Preşedinţia României, candidatul Alianţei Creştin Liberale îşi continuă căderea în sondaje, ultimele cercetări sociologice confirmând trendul descendent al prezidenţiabilului ACL.

Mai îngrijorător pentru susţinătorii primarului Sibiului este faptul că Iohannis se află în acest moment sub scorul alianţei din partea căreia candidează.

Cele mai recente sondaje le dau mari bătăi de cap celor din PNL şi PDL. Candidatul Alianţei Creştin Liberale nu reuşeşte să convingă electoratul şi să crească în preferinţele românilor. Mai mult, Iohannis continuă să piardă teren în faţa principalului contracandidat, premierul Victor Ponta luând un avans consistent în faţa urmăritorului său, fapt relevat de sondajele realizate de institutele Avangarde, respectiv Research Grup.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Ambele centre de sondare arată că la finalul primului tur de scrutin, Victor Ponta ar urma să câştige 42% din voturile românilor, în timp ce Klaus Iohannis ar obţine un scor sub 30%, mai mic chiar decât scorul ACL. Creditat de cei de la Avangarde cu 28%, sondajul realizat de Research Grup la comanda Institutului de Studii Liberale îl plasează pe Klaus Iohannis tocmai la 23%, liberalul aflându-se în acest moment la o distanţă de aproximativ 20 de procente faţă de Victor Ponta. Conform aceluiaşi sondaj, pe locul trei în preferinţele respondenţilor s-ar afla Călin Popescu Tăriceanu – 11%, fostul premier fiind urmat de candidatul PMP, Elena Udrea – 6%, respectiv Monica Macovei – 5%.

Rugat să comenteze sondajul realizat de cei de la Research Grup, Iohannis a răspuns vizibil încurcat, încercând să-şi mascheze ruşinea, ascunzându-se în spatele marjei de eroare.

“Cel mai bun sondaj este votul. Sondajele indică nişte trenduri, ne arată dacă un candidat are tendinţe de creştere sau de descreştere”, a afirmat Iohannis, precizând că în opinia sa, aceste sondaje au o marjă de eroare foarte mare şi că unii candidaţi „umblă la ele'”, că să dea bine în faţa electoratului.

Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni

Mai mult, Iohannis se îmbată cu apă rece, susţinând că şi ACL a comandat un sondaj, conform căruia diferenţa dintre primii doi clasaţi (n.r. – Victor Ponta şi Klaus Iohannis) ar fi sub 10 procente.

De altfel, nici propriii colegi de partid nu par încrezători în şansele lui Iohannis de a câştiga prezidenţialele din acest an, în PNL circulând deja zvonuri privind o posibilă debarcare a neamţului de la şefia Partidului Naţional Liberal. Momentul de glorie al lui Iohannis pare să sfârşească înainte de a începe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 oct, 2014
ION
Cine a facut sondajul ? .... PONTA ? Acum e clar ....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ