Victor Ponta: Voi prezenta la Milano măsurile luate de România în privinţa ocupării tinerilor

| 08 oct, 2014

Victor Ponta a anunţat că miercuri va participa la Milano la conferinţa la nivel înalt organizată de preşedinţia italiană a Consiliului UE având ca temă principală locurile de muncă pentru tineri, context în care va prezenta politicile promovate de România în acest domeniu.

"Vreau să vă anunţ că merg la Milano la dezbaterea pe care prim-ministrul Renzi, alături de cancelarul Merkel, de preşedintele Hollande, de ceilalţi prim-miniştri din Europa, o lansează despre măsurile europene de creştere a ocupării tinerilor. Şi voi prezenta atât măsurile pe care România le-a luat, cât şi ceea ce putem să facem la nivel european. Pentru că, într-adevăr, cel mai mare pericol care paşte Europa este şomajul în rândul tinerilor', a declarat premierul la o conferinţă pe teme de agricultură.

Victor Ponta şi-a exprimat convingerea că prin eforturi europene poate fi oferită o soluţie noilor generaţii de absolvenţi.

"Altfel, peste câţiva ani, în Europa nu va mai avea cine să plătească pensiile. Or, ideea este că trebuie să ne concentrăm, să avem o strategie clară, coordonată la nivel european. Şi sunt convins că acest lucru va aduce în continuare soluţii concrete pentru ocuparea tinerilor', a mai declarat premierul.

Prim-ministrul va fi însoţit la Milano, la Conferinţa la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă, organizată de Preşedinţia italiană a Consiliului UE, de Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului remis miercuri.

'Potrivit Preşedinţiei italiene, discuţiile din cadrul Conferinţei la nivel înalt se vor focaliza pe formularea de soluţii, de o manieră coordonată la nivelul UE, care să răspundă nevoii de consolidare a creşterii economice şi de stimulare a ocupării forţei de muncă, respectiv de combatere a şomajului, mai ales în rândul tinerilor. Accentul va fi pus pe politicile de ocupare pentru care trebuie utilizate instrumentele disponibile, de la deciziile de investiţii publice, de îmbunătăţire a accesului la creditare, în special pentru întreprinderile mici şi mijlocii, până la aspecte legate de reducerea costurilor la energie. Promovarea activităţii economice şi a competitivităţii prin reforme pe piaţa muncii este considerată ca un element esenţial în răspunsul UE la actualele probleme. Crearea de locuri de muncă şi combaterea şomajului în rândul tinerilor sunt, alături de asigurarea creşterii economice, obiective prioritare de pe Agenda strategică a Uniunii Europene pentru următorii 5 ani', precizează sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ