Firea îi răspunde lui Orban: Declaraţiile de avere ale lui Ponta şi ale Dacianei au fost verificate de ANI

| 07 oct, 2014

Purtătorul de cuvânt al campaniei candidatului la Preşedinţie Victor Ponta, senatoarea Gabriela Firea, afirmă că declaraţiile de avere ale preşedintelui PSD, Victor Ponta, şi ale soţiei sale, europarlamentarul Daciana Sârbu, au fost verificate în mai multe rânduri de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), fără să fi fost constatate încălcări ale prevederilor legale.

'Declaraţiile de avere ale preşedintelui PSD, Victor Ponta, şi ale soţiei sale, europarlamentarul Daciana Sârbu, au fost verificate în mai multe rânduri de către ANI, fără a fi identificate în aceste ocazii încălcări ale prevederilor legale. Deci, ambele seturi de declaraţii de avere şi interese au fost verificate de către ANI. Principalele bunuri care apar în declaraţiile de avere au fost dobândite de Victor Ponta şi Daciana Sârbu înainte de căsătorie, deci ele reprezintă proprietăţi individuale, nu comune, apărând de aceea doar în declaraţia deţinătorului', declară Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES.

Gabriela Firea întăreşte faptul că atât Victor Ponta, cât şi Daciana Sârbu, şi-au făcut publice declaraţiile de avere şi de interese, 'conform legii, într-o deplină transparenţă'.

Aceste precizări au fost făcute de către Gabriela Firea în urma anunţului deputatului PNL Ludovic Orban, conform căruia a sesizat ANI cu privire la declaraţia de avere a preşedintelui PSD şi a soţiei sale, senatoarea social-democrată considerând că liberalul a optat pentru 'un mod murdar' de a face politică.

'Deplângem faptul că domnul Iohannis acceptă sau chiar încurajează ca apropiaţii săi să depună plângeri împotriva unui contracandidat. Astfel de abordări constituie un mod murdar şi ridicol de a purta bătălia electorală, iar PSD se angajează să nu folosească niciodată asemenea metode contra domnului Iohannis sau a oricărui alt candidat la alegerile prezidenţiale', mai spune Gabriela Firea, potrivit aceleiaşi surse.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, luni, că a depus o sesizare la ANI în care reclamă faptul că premierul Victor Ponta nu a trecut în declaraţia de avere şi bunurile soţiei, împreună cu care, susţine liberalul, liderul social-democraţilor ar avea şapte case.

'Sesizez oficial încălcarea flagrantă de către prim ministrul Victor Ponta a legislaţiei privind integritatea în exercitarea funcţiei publice. Este vorba despre declaraţia de avere depusă de Victor Ponta în care, din 2010 (...) omite în mod intenţionat să treacă bunurile soţiei. (...) Probabil a considerat că electoratul PSD nu ar privi cu ochi buni să vadă că de fapt Victor Ponta are de fapt şapte case în proprietate (...) şi şi-o fi imaginat probabil că votanţii PSD nu l-ar vota pe Victor Ponta aflând că la vârsta de 42 de ani deţine împreună cu soţia şapte case', a spus Orban, în faţa sediului ANI, după ce a depus sesizarea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 oct, 2014
secuiu
Can-can
Cine este spalacita asta?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ