Victor Ponta reclamat de Orban la ANI. De ce este acuzat premierul

| 07 oct, 2014

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că a depus o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în care reclamă faptul că premierul Victor Ponta nu a trecut în declaraţia de avere şi bunurile soţiei, împreună cu care, susţine liberalul, liderul social-democraţilor ar avea şapte case.

'Sesizez oficial încălcarea flagrantă de către prim ministru Victor Ponta a legislaţiei privind integritatea în exercitarea funcţiei publice. Este vorba despre declaraţia de avere depusă de Victor Ponta în care, din 2010 (...) omite în mod intenţionat să treacă bunurile soţiei. (...) Probabil a considerat că electoratul PSD nu ar privi cu ochi buni să vadă că de fapt Victor Ponta are de fapt şapte case în proprietate (...) şi şi-o fi imaginat probabil că votanţii PSD nu l-ar vota pe Victor Ponta aflând că la vârsta de 42 de ani deţine împreună cu soţia şapte case', a spus Orban, în faţa sediului ANI, după ce a depus sesizarea.

În opinia vicepreşedintelui liberal, faptul că Ponta nu ar fi menţionat aceste bunuri reprezintă o încălcare gravă a legii 176 articolul 3, alineatul 2, care prevede obligativitatea persoanei aflate în funcţie publică de a completa declaraţia de avere incluzând bunurile soţiei şi ale copiilor aflaţi în întreţinere.

Ludovic Orban consideră că Ponta se face vinovat de ''infracţiunea de fals în declaraţii''. El a susţinut că a solicitat o audienţă la preşedintele ANI, Horia Georgescu, dar nu a obţinut-o.

'Nu mă interesează de ce Victor Ponta a încălcat legea, pe mine mă interesează ca instituţia abilitată cu încălcarea legii în ceea ce priveşte integritatea în exercitarea funcţiei publice, să fie extrem de rapidă în soluţionarea acestei sesizări şi să arate acelaşi zel pe care îl arată în cazul sutelor şi miilor de primari acuzaţi de incompatibilitate pentru prezenţa în AGA sau în consiliile de administraţie, să arate acelaşi zel şi în cazul premierului şi candidatului la preşedinţie, Victor Ponta', a adăugat liberalul.

Orban a spus că ANI trebuie să întocmească 'de urgenţă' un raport şi să stabilească cu precizie sancţiunile împotriva lui Victor Ponta şi a soţiei acestuia, Daciana Sârbu. Totodată, el a menţionat că, dacă în termen de o săptămână, ANI nu va soluţia sesizarea pe care a depus-o, se va adresa Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

De asemenea, vicepreşedintele PNL a precizat că sesizarea a făcut-o atât pe numele lui Victor Ponta, cât şi al soţiei acestuia, Daciana Sârbu.

'Mi s-a părut că nimeni nu are dreptul să vorbească de funie în casa spânzuratului. (...) Tu vezi paiul din ochiul adversarului, când ai în ochii tăi o bârnă cât casa'', a conchis Ludovic Orban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ