Klaus Iohannis se teme de ICCJ si atunci vorbește despre Microsoft

| 07 oct, 2014

Subiectele ce au legătură cu Justiţia nu-i priesc lui Klaus Iohannis. Aproape de fiecare dată când se discută de astfel de subiecte se aminteşte şi de scheletele din dulapul candidatului ACL la alegerile prezidenţiale. Astfel, pus adesea în situaţii delicate, Iohannis şi-a exprimat nemulţumirea faţă de acţiunile DNA şi Parchetului General, sugerând că ar fi bine ca aceste instituţii să nu facă „tărăboi” în perioada campaniei electorale pentru că ar distrage electoratul.

„Sper să nu avem telejustițe. A mai existat tendința să fie prea mult discutat la televizor și apoi sa nu se mai întâmple nimic. Nu am alte date decât cele din spațiul public, dar sper să nu distragă electoratul. Cui i-ar folosi să se discute despre anchete. Poate sunt candidati care nu vor să intre în spațiul public cu proiecte pentru că, probabil, nu au. Nu cred că cineva dă comandă la DNA sau Parchetului General, dar trebuie să avem grijă. Nu sunt deloc de părere că cineva controlează justiția. Această afirmație este o eroare”, a declarat Klaus Iohannis la un post de televiziune.

Pentru Iohannis dezbaterile despre cazurile de corupţie reprezintă un minus şi ar prefera ca instituţiile abilitate să aibă o activitate cât mai discretă în această perioadă. Problema pentru liberal este că are un trecut dubios şi multe probleme cu justiţia. În primul rând, la începutul anilor `90 a existat o acuzaţie că împreună cu soția sa, Klaus Iohannis s-a implicat în mai multe adopţii internaţionale. Problema cu acele adopţii este că nici în ziua de azi nu se ştie soarta acelor copii. Unele surse media spun că acei copii ar fi fost adoptaţi pentru piaţa de organe.

Citeşte şi: Klaus Iohannis poftește la borcanul cu mierea imunității prezidențiale

O altă mare problemă a primarului din Sibiu este legată de achiziţionarea celor 6 case. Acesta a încercat să ofere o serie de explicaţii privind modul de achiziţionare a acelor imobile, dar explicaţiile au fost neconvingătoare. Iniţial a spus că şi-a achiziţionat casele cu banii din meditaţii, după care a mai venit cu o variantă că a primit bani de la părinţii lui, lucru greu de crezut în contextul în care familia lui era una cu venituri modeste. Unele surse media scriu că cel puţin două imobile au fost obţinute ilegal de familia Iohannis. De exemplu, pe 16 mai 2014, justiţia din Braşov a decis ca Iohannis a deţinut ilegal, timp de 14 ani, jumătate din imobilul de pe strada Bălcescu nr. 29 din Sibiu. Un alt imobil situat în str. Magheru nr. 35 din Sibiu a fost pierdut de soții Iohannis în 2005, ca urmare a unei decizii a instanţei.

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis are probleme cu Agenţia Naţională de Integritate, iar dacă va fi declarat incompatibil ar urma să lase ACL-ul fără candidat. Simţind periocolul din acest dosar, şeful liberalilor a declarat că „este vorba de retragere. E pe sistemul nu am încotro. Candidez și chiar dacă câștig nu pot ajunge în funcție. Singura cale este aceea a retragerii și astfel să fie susținut un alt candidat. Cred că varianta de rezervă este de fapt Teodor Meleșcanu și nu Monica Macovei”.

Pe lângă scheleţii din propriul dulap, Iohannis mai are probleme şi în interiorul ACL. Mai mulţi membri marcanţi ai alianţei electorale au probleme cu justiţia: Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat în dosarul Rompetrol la 2 ani şi 4 luni cu executare, preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu este cercetat pentru corupţie, primarul Bacăului, Romeo Stavarache este judecat pentru că ar fi luat mită peste 2,3 milioane de lei, Adrian Videanu este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi mai sunt mulţi alţii. De aceea tema justiţiei este una total defavorabilă pentru Iohannis şi de aceea a lansat atacul voalat la adresa DNA şi a Parchetului General.

Citeşte şi: Decizia luată de Klaus Iohannis dacă va fi declarat incompatibil de Curtea Supremă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ