Tupeu ultim la Iohannis - bătut în cuie la Sibiu, îi solicită demisia lui Ponta

| 07 oct, 2014

Când a fost propus în 2009 premier de coaliția ad-hoc de atunci, Klaus Iohannis n-a demisionat, cum n-a renunțat la scaunul de primar nici ulterior, când PNL îl voia vicepremier cu orice preț și cum nu demisionează nici în prezent, când candidează pentru Cotroceni.

Cine elaborează strategia de comunicare a candidatului ACL, Klaus Iohannis? Întrebăm pentru că am dori să pornim o chetă publică, să-i ridicăm persoanei responsabile o statuie pentru o inadecvare vecină cu incompetența. Cine o fi, cine n-o fi, cert este că reușește să doboare pe rând orice record de diletantism agresiv. Când candidatul tău are un vizibil dezavantaj, ca să nu spunem altfel, în zona unei exprimări politice care în cel mai bun caz poate fi considerată bolovănoasă, tot ce mai lipsește unei catastrofe electorale este să-i mobilezi discursul cu argumente autodistructive, mai potrivite unui comediant de cabaret decât unui candidat la președinția țării.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

Dar să vedem ultima mostră de umor involuntar marca Iohannis. Acesta a intrat pe sens interzis într-o emisiune televizată, printr-o butaforie de atac la adresa adversarului său Victor Ponta. Nu numai că Iohannis s-a complăcut să preia și să repete placa solicitării demisiei premierului, zgâriată bine înaintea lui de Elena Udrea și Monica Macovei, dar a mai călcat și în capcanele unei argumentări eronate și susceptibilă să-i provoace prejudiciu de imagine, surprinzător, chiar emitentului.

"În esență... nu este nicio problemă că premierul vrea să fie președinte. Ok, este dreptul lui. Este foarte vizibil. Este foarte bine poziționat în sondaje, dar în același timp este prim-ministru. Nu poate să vină și să ne explice că ceva face pentru campania prezidențială și, pe de altă parte, că este premier. Noi ce să înțelegem din asta? Dacă nu vrea să fie prim-ministru să își dea demisia, să fie candidat la prezidențiale și să lase pe altcineva la Guvern. Nu putem să aruncăm țara într-o nesiguranță totală", a declarat Klaus Iohannis pentru Digi24.

Citeşte şi: VICTOR PONTA despre programul prezidenţial cu care candidează: Romania are nevoie de un nou proiect de ţară

Or, aici vedem conform celor semnalate mai sus două chestiuni de reproșat taciturnului candidat ACL. În primul rând îmbrățișarea unui discurs inept, de tip Udrea și Macovei, lipsit de orice motivare dincolo de exaltarea celor două purtătoare de stindard ale lui Traian Băsescu. Nimeni nu demisionează când conduce cursa electorală, doar pentru că se găsesc unii să i-o ceară. De ce ar demisiona Victor Ponta? Orice solicitare în acest sens reprezintă o banală și păguboasă poluare fonică a campaniei. Iohannis, ca și Udrea sau Macovei, când n-are nimic de spus, zice de demisie, ca să nu tacă. Doi la mână, ce fel de argumente năpăstuite aduce Iohannis? De ce să demisioneze Ponta din funcție dacă legea nu i-o impune? Pentru că vrea Blaga sau Iohannis? Dar Iohannis de ce nu a demisionat, la rândul său? A avut cel puțin de două ori ocazia să o facă și n-a făcut-o. Când a fost propus în 2009 premier de coaliția ad-hoc de atunci, n-a demisionat, cum n-a renunțat la scaunul de primar nici ulterior, când PNL îl voia vicepremier cu orice preț și cum nu demisionează nici în prezent, când candidează pentru Cotroceni. În toate aceste ocazii, Klaus Iohannis nu și-a pus nici măcar pentru o clipă problema și nu s-a temut să ”arunce țara într-o nesiguranță totală”. Pe candidatul ACL îl apucă panica numai când se raportează la Victor Ponta și direct proporțional cu distanța tot mai mare care-l separă de procentele acestuia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ