Monica Macovei: Viitorul DNA nu mai există dacă Ponta, Iohannis, Tăriceanu sau Udrea câştigă alegerile

| 07 oct, 2014

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Monica Macovei a afirmat, marţi seară, la Ploieşti, că viitorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) 'nu mai există' dacă Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu sau Elena Udrea vor câştiga în noiembrie.

'În cazul în care Ponta, Iohannis, Tăriceanu, Udrea vor câştiga aceste alegeri, viitorul DNA nu mai există. Fie că se schimbă şeful, fie că se face o comasare cu altă instituţie, se găsesc multe modalităţi. De altfel, Tăriceanu a încercat să facă asta încă din 2007, după ce m-a dat afară din Guvern. Avea ordonanţa de urgenţă pregătită pentru comasarea DNA cu altcineva (...). Politicienilor nu le place să fie anchetaţi, cercetaţi. Nimănui nu-i place, dar diferenţa este că politicienii pot folosi mijloace politice, de exemplu schimbarea legii, ordonanţă de urgenţă, hotărâre de Guvern, lege, aşa încât să îşi satisfacă această poftă, să nu mai fie cercetaţi, să rămână cu averile întregi, să fure şi să rămână şi cu banii şi liberi', a spus Macovei.

În context, ea a susţinut că este singurul candidat la alegerile prezidenţiale care poate garanta continuarea luptei anticorupţie, cel mai bun preşedinte pentru ţară fiind un jurist.

'Singurul garant al legii şi al continuării luptei cu corupţia şi în general cu criminalitatea, dintre toţi candidaţii sunt eu. Un preşedinte jurist e cel mai bun preşedinte, că ştie legea. (...) Primul lucru pentru o societate e legea. Cu o justiţie dreaptă şi cu legi bune schimbi societatea în bine', a adăugat Monica Macovei.

Candidatul independent pentru funcţia de preşedinte al României Monica Macovei a efectuat, marţi, o vizită în municipiul Ploieşti, a mers într-o piaţă din oraş şi a avut o întâlnire cu susţinătorii săi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
alexandru valeriu pantelimon
Va fi excelent;nici nu este nevoie sa mai fie actuala politie politica pe care ai creat-o. Trebuie sa existe un instument modern ,apolilitic si echidistant . Gasca voastra putin scolata si ticalosita , aroganta prea ne crede prosti pe noi romanii . Cand vor fi anchetati si trimisi in justitie miliardarii basisti in frunte cu seful lor se va instaura statul de drept .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ