Loteria negociază un nou contract cu compania grecească Intralot

| 09 oct, 2014

Loteria Română se află într-o perioadă de negociere care presupune o serie de întâlniri şi discuţii care se desfăşoară conform unei agende de lucru stabilită în prealabil, iar miercuri a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii Intralot.

"Precizăm faptul că această întâlnire nu a fost una de urgenţă şi că la întâlnire nu a participat niciun reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice', se arată în informarea citată de Agerpres.

În iunie 2014, ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, a semnat un ordin de ministru prin care mandata reprezentanţii statului în AGA a Companiei Naţionale Loteria Română S.A. (CNLR) să împuternicească Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă a companiei să înceapă negocierile pentru încheierea unui contract de asociere în participaţie, pentru operarea unui nou sistem loteristic.

Citeşte şi: DNA anchetează contractele Loteriei cu firma Intralot

Contractul de asociere în participaţie va viza jocurile 6/ 49, 5/ 40, Joker, Noroc, Noroc Plus,Super Noroc, Pronosport, Pronosport S şi servicii suport.

Prin acelaşi ordin, ministrul Finanţelor Publice a mandatat reprezentanţii statului în AGA să aprobe Nota de fundamentare cu privire la acţionarea în judecată a fostei conduceri executive, foştilor membri ai AGA, fostului director general din cadrul CNLR din perioada în care s-a făcut control de către Curtea de Conturi a României, respectiv anul 2010, control finalizat cu dispoziţiile stabilite de Curtea de Conturi a României prin raportul de control nr. 5608 din 25.05.2011 şi decizia 3/ 2011 privind controlul situaţiei evoluţiei şi modului de administrare a patrimoniului public şi privat al statului la CNLR.

Loteria a solicitat, în august anul trecut, oferte tehnice şi financiare celor mai mari trei operatori pentru implementarea unui sistem de jocuri loteristice şi servicii suport. Solicitarea se referea atât la ofertarea unui preţ global pentru achiziţia serviciului la cheie, cât şi ofertarea unui procent din profitul brut (GGR) obţinut în urma asocierii Loteriei cu contractorul, ambele pe o perioadă de 10 ani.

Cea mai avantajoasă oferta a fost înaintată de Intralot, aşa cum reiese dintr-o analiză proprie a Loteriei, dar şi dintr-un raport al casei de avocatură Tucă Zbârcea şi Asociaţii, angajată în acest sens.

Colaborarea dintre Loteria Română şi Intralot a fost una controversată, contractul având o serie de clauze avantajoase pentru compania din Grecia. Intralot primeşte 7,5% din încasările totale de la loto pentru asistenţă tehnică pe care o oferă în exploatarea aparaturii electronice.

Consiliul Concurenţei a amendat, anul trecut, Loteria Română, Intralot şi Intracom Holdings, grup specializat în dezvoltarea de sisteme software, cu suma de 16,85 milioane de lei (3,76 milioane de euro) pentru înţelegeri anticoncurenţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2014
bill
grecii de intralot
"Intralot primeşte 7,5% din încasările totale de la loto pentru asistenţă tehnică pe care o oferă în exploatarea aparaturii electronice. "
Enorm ! este vorba de multe ,multe milioane de euro fara sa faca mai nimic.Parca dl.Ponta dorea sa creasca castigurile loteriei nu sa le scada(cum se va intampla).
Mai bine ar schimba modul de desfasurare a extragerilor adica sa se faca manual ,nu pe baza unui soft prin care se manipuleaza extragerile.Este vizibil la fiecare extragere.Poate ar fi buna o ancheta asupra castigurilor si castigatorilor la categoria a doua la 6/49,5/40 si joker.Vor apare surprize ..surprize ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ