Aristotel Căncescu: Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov nu m-am îmbogăţit cu niciun leu

| 08 oct, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a afirmat miercuri într-o conferinţă de presă că din această funcţie nu s-a îmbogăţit cu niciun leu, iar sumele care apar în declaraţia sa de avere provin din vânzarea a 33 de licenţe audiovizuale ale reţelei Mix pe care o deţinea.

"Nu o să răspund la întrebări aşa că o să vă rog să nu-mi puneţi întrebări. Sunt chestiuni pe care nu vreau să le discut, iar altele nu am voie, dar vreau să clarific câteva lucruri pentru că am văzut şi eu presa, cât şi comentariile făcute pe posturile TV, mai ales că simt nevoia să clarific nişte lucruri. În primul rând, pe cauza respectivă a apărut foarte mult mediatizat 'firmele de casă a lui Căncescu'. Cele două firme, Gotic SA şi Ramb Sistem SRL, nu au mai câştigat de patru ani niciun contract cu Consiliul Judeţean şi, pe chestiunea asta, altceva nu mai am de comentat. Au fost comentarii faţă de averea mea. Vreau să vă spun că din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov nu m-am îmbogăţit cu niciun leu. Banii pe care îi am în conturi sunt bani pe care-i găsiţi şi în declaraţia de avere şi cu toţii provin din vânzarea unor frecvenţe. Ştiţi cu toţii că am deţinut reţeaua naţională Mix pe care am vândut-o în anul 2007. Am contractul de vânzare pentru cele 33 de licenţe vândute cu suma de cinci milioane de euro. În acelaşi timp, am virat la stat aproximativ 900.000 de euro reprezentând impozitul de 16% aşa cum prevede legea. Nu numai că am luat, dar am şi virat la stat', a susţinut Căncescu în conferinţa de presă susţinută la sediul CJ, conform Agerpres.

Citeşte şi: Cel mai bogat baron din România era la curtea Kaiserului Iohannis

El a adăugat că nici din media nu s-a îmbogăţit. 'Patronii dumneavoastră ştiu foarte bine prin ce trece presa românească şi ce greu se supravieţuieşte. Faţă de conacurile pe care le am eu la Râşnov o să vă invit, probabil joi sau vineri la mine, la Râşnov, să vedeţi şi să faceţi fotografii şi în interior nu numai din exterior, aşa cum aţi făcut', a declarat Aristotel Căncescu.

Preşedintele CJ Braşov a spus că la Râşnov deţine două case din lemn, una de bârne şi una din scândură, două grajduri, o fermă în care creşte găini, curci, fazani, lebede, nişte căprioare, totul deţinute legal.

Întrebat dacă după decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie de marţi, în care este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de DNA pentru fapte de corupţie, i se permite să susţină conferinţă de presă şi să se afle în sediul CJ, Aristotel Căncescu a afirmat că nu are voie să părăsească ţara.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ