Baronii liberali încep să se arate din spatele lui Iohannis

| 07 oct, 2014

În plină campanie electorală, Klaus Iohannis nu și-a permis să ia atitudine în fața baronului PNL de Brașov, mai ales că, în mod cert, Aristotel Căncescu este și unul dintre principalii sponsori ai campaniei electorale a candidatului ACL.

Deja de peste un deceniu, tema baronilor PSD a fost utilizată în mod constant ca armă politică, cu predilecție în campaniile electorale, de către toți adversarii politici ai social-democraților. Trecând peste faptul că tot acest construct s-a bazat pe o propaganda grosolană și că erau inventați baroni pe bandă rulantă, realitatea de astăzi ne arată o altă fațetă a scenei politice. O realitate în care protagoniști sunt lideri liberali cu greutate, adevărații baroni locali care se zăresc tot mai clar în spatele lui Klaus Iohannis.

Cel mai recent scandal izbucnit pe scena publică este cum nu se poate mai relevant în acest sens. Aristotel Căncescu, președintele CJ Brașov, a fost reținut, luni seară, de procurorii DNA, după mai multe ore de audieri. Președintele liberal al CJ Brașov ar fi semnat contracte pentru care instituția pe care o conduce ar fi plătit și de 10 ori mai mult decât ar fi fost normal.

Citeşte şi: DNA îi scoate lui Iohannis baronii din joben

Așa cum era de așteptat, Klaus Iohannis a evitat cu orice chip subiectul. Nu a contat că presa a relatat pe larg afacerile controversate ale colegului său de partid și vecin de județ, pentru candidatul ACL la prezidențiale subiectul pur și simplu nu a existat. Altfel, e relativ simplu să vii în fața românilor, să le vorbești despre independența justiției și despre statul de drept, iar atunci când în propria ogradă te confrunți cu un mare caz de corupție, abandonezi brusc acest discurs.

În calitate de candidat ACL la președinția României, Klaus Iohannis ar fi trebuit să fie primul politician, ca șef pe linie ierarhică al șefului CJ Brașov, care să ia atitudine și să solicite clarificare cât mai rapidă a situației lui Aristotel Căncescu în justiție. Președintele PNL a evitat însă orice fel de poziționare, motivele fiind ușor de intuit. Astfel, în plină campanie electorală, Klaus Iohannis nu și-a permis să ia atitudine în fața baronului PNL de Brașov, mai ales că, în mod cert, Aristotel Căncescu este și unul dintre principalii sponsori ai campaniei electorale a candidatului ACL.

Citeşte şi: Cel mai bogat baron din România era la curtea Kaiserului Iohannis

Dacă Aristotel Căncescu ar fi fost singurul nume greu aflat în atenția justiției pentru fapte de corupție poate că liberalii ar fi avut argumente să susțină că vorbim despre o excepție. Totuși, șeful CJ Brașov este un nou nume pe o listă care începe să se îngroașe. Într-un dosar la fel de controversat este implicat și primarul liberal al Bacăului, Romeo Stavarache. El este acuzat că ar fi primit mită peste 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri și este, în prezent, arestat la domiciliu.

Așadar, Klaus Iohannis, candidatul care pretinde că dorește să facă politică altfel în calitate de președinte al României, se însoțește de tot felul de personaje, care mai de care mai controversate, dar împotriva cărora refuză să adopte sancțiuni în partid. Mai grav este însă că, pe lângă bagajul tot mai greu de justițiabili din propriul partid, Klaus Iohannis i-a luat sub umbrela sa și pe greii PDL, personaje precum Videanu, Berceanu sau Anastase fiind acum transformați în liberali autentici, prin fuziunea confirmată ieri de către instanță. Ceea ce nu face decât să demonstreze că România, dacă va ajunge pe mâinile lui Iohannis, Blaga & Co., țara se va întoarce în epoca hoției le drumul mare din banul public, așa cum s-a întâmplat sub guvernările portocalii girate de Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ