Klaus Iohannis - păcălit și cu sondaje?

| 07 oct, 2014

Comentând pentru Digi24 rezultatele sondajului Research Grup în care Victor Ponta este cotat cu 42%, iar el cu 23%, Klaus Iohannis a declarat cu naivitate că sondajele comandate de alianța pe care o reprezintă arată mai bine.

În cel puțin două domenii mari ale campaniei sale electorale, Klaus Iohannis pare să fi pierdut complet legătura cu realitatea înconjurătoare, dacă nu cumva este dezinformat de-a dreptul. În primul rând să ne amintim erorile de pilotaj în discursul ”inovator” din Oltenia, în care toate referirile acestuia ba la sărăcia generalizată, ba la românii plecați în străinătate, ba la domnia legii și lupta împotriva baronizării sunt tot atâtea gafe ce ridică potențiale mingi la fileu adversarilor săi, dar în principal premierului Victor Ponta.

Cum să vorbești de Oltenia roșie și sărăcie generalizată când te-ai aliat cu oamenii regimului care a spolita țara, în timp ce, în paralel, eforturile reparatorii ale lui Victor Ponta sunt atât de mari și survin într-un ritm susținut încât și-a atras acuze de pomeni electorale ... tot din partea taberei băsiste? Cum să plângi de mila românilor plecați cu anii în bejenie economică când îi ai alături pe Blaga, Boc și Videanu, în mare parte responsabili de dezastrul economic și proasta gestionare a crizei sau când te documentează televiziunile că te întâlnești în secret cu Băsescu și consilierii săi, același Băsescu ce le arăta cu aristocratică emfază – el, marinarul ajuns la cârma unei țări- acelorași români cel mai scurt drum spre ieșirea din țară, în caz că erau nemulțumiți de cum erau conduși? Din nou, ce fel de credibilitate poate avea o arie de operetă despre debaronizare și supremația legii, când interpretul însuși are un trecut penal, cel puțin două procese nelămurite și un cor al robilor cu dificultăți la DNA, alături pe scenă?

Toate acestea coroborate nu pot însemna decât că Iohannis are dificultăți și erori de analiză cel puțin la fel de mari precum avea și Antonescu înaintea sa. Iar Crin Antonescu a rămas faimos pentru felul în care a pilotat partidul, la nimereală, consiliat haotic sau deloc. Dacă aceste studii de specialitate și analize politice puse pe masa lui Iohannis sunt bune, poate cei ce muncesc la ele ar trebui să încerce să le scrie cu un caracter de literă mai mare sau eventual să le traducă în germană, poate așa înțelege și ”tăcutul” lor lider ceva din acestea.

A doua zonă unde semnale de alarmă au fost trase chiar de Iohannis este cea a sondajelor și estimărilor statistice. Să ne reamintim cât de supărat era Crin Antonescu pe sondajele care nu se potriveau deloc cu impresiile pe care le avea despre propriile sale șanse electorale. Studiul statistic s-a dovedit între timp mai puternic decât supărăciosul Crin Antonescu, sau, ca să fim totuși amabili cu acesta, poate că fostul lider s-a dovedit mai deștept și a cedat primul. Klaus Iohannis pilotează și el în orb, cel puțin având în vedere propria declarație pe tema spinoasă a sondajelor care îl tot iau pe nepregătite... Comentând pentru Digi24 rezultatele sondajului Research Grup în care Victor Ponta este cotat cu 42%, iar el cu 23%, Klaus Iohannis a declarat cu naivitate că sondajele comandate de alianța pe care o reprezintă arată mai bine. Având în vedere că sondajul ce indică mărirea alarmantă a avansului de care se bucură contracandidatul său este deja al treilea din ultima periaodă și că toate provin din zone diferite și independente, nu putem decât să ne amintim unul din ultimele interviuri mai consistente acordate de Alina Gorghiu, purtătorul oficial de cuvânt al PNL, care încerca disperată să-și aducă aminte cine sunt cele două persoane din PNL ”care se ocupă” cu estimările statistice în baza cărora Iohannis a fost considerat de liberali apt și capabil pentru Cotroceni...

Concluzia este, deci, tristă. Este posibil ca cineva din anturajul său imediat să-i servească lui Iohannis marfă expirată, într-un mod asemănător celui în care i-a servit pe post de miting electoral de 50.000 de persoane o biată busculadă de 10.000 de amărășteni trambalați cu autocarele din toată țara. Nu doar analizele și studiile care stau la baza discursurilor și platformei electorale improvizate ar trebui revăzute de urgență, dar ar trebui revăzută sursa acestor sondaje obscure de care amintește Klaus Iohannis și care l-au determinat, cel puțin până acum, să se culce pe urechea dreaptă.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2014
Dr. Man
replica
Iohannis fiind defectuos si nesemnificativ , cu nici jumatate intentie de vot in sondaje, poate fi scos din discutie. Ceialti nici nu se apropie de Ponta care poate ciuguli cocosei, este presedinte.
07 oct, 2014
QCD
Cand
putzoyii se cred comentatori politici, si cimpanzeii plagiatori au dreptul sa viseze la presedentie. Totul e posibil in jungla plina de jivine rosii numita Romania. Spectacolul se anunta fascinant, noroc ca am pus intre mine si scena cam 3000 de km distanta.
07 oct, 2014
castro
Nu-i asa!
Ponta nu repara lucrurile, ci le agraveaza. Europa sufera enorm din cauza stangismului generalizat: sunt tot mai descurajate munca si libera initiativa, in favoarea asistentei sociale fara noima. Munca este supra-taxata, parazitata de stat si noianul sau de institutii, as indrazni sa spun chiar pedepsita! Iti deschizi firma si angajezi oameni? Ti-ai dat foc la valiza! In aceste conditii, economia nu poate merge decat in jos.
Lui Iohannis i se poate reprosa cel mult aceasta alianta cu cei pe care el insusi ii critica si carora li se opunea in 2010, cand era obligat sa recurga la tot soiul de subterfugii pentru a nu diminua veniturilor angajatilor Primariei. Dar avea alta solutie? Putea sa mearga alaturi de Ponta si PSD-ul lui, un Ponta pentru care cuvantul nu reprezinta nimic? Un Ponta slugarnic, inconsecvent si gafeur in serie? Un PSD intesat de baroni, de indivizi certati cu legea?
07 oct, 2014
Boros
Minunile internet-ului
Se cauta colaborator online pentru vanzarea de carti, romane bestseller, pe imensa piata americana.Dupa perioada de instruire intrati pe cea mai mare si cea mai bogata piata din lume, piata online a vanzarilor de romane bestseller din SUA. Castigati minim 300 $ lunar lucrand 3 ore pe calculator conectat la internet. Pentru informatii trimiteti „INFO” la adresa [email protected]
07 oct, 2014
cantautor
bai prostovane...
mitingistii lui Iohannis sunt amarasteni?
ai vostri,de la PSD,ai lui Ponta cum sunt?
absolventi de academii,doctori in drept?
cretinule

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ