Iohannis vrea să tundă serviciile de informații, dar uită să zică cât de scurt

| 07 oct, 2014

O nouă întrebare îi frământă pe cei care urmăresc campania electorală a candidatului ACL, Klaus Iohannis. Va fi oare acesta următorul președinte, după Traian Băsescu, care va jongla cu serviciile de informații, încercând probabil să le transforme în element de presiune și armă împotriva adversarilor politici?

Suspiciunea a fost trezită de Iohannis duminică, la Timișoara, atunci când răspunzând unei întrebări a susținut că ACL are oameni pregătiți pentru a prelua șefia serviciilor de informații, dar că lucrul cel mai important fiind ca acestea să fie conduse de civili.

Să remarcăm în primul rând că o astfel de declarație trezește amintiri neplăcute, fiind mult prea asemănătoare celei rămasă faimoasă, cu cei 15.000 de specialiști promiși de Convenția Democratică. Nu ne putem întreba de unde și cum, din afara serviciilor, ar avea ACL oameni competenți și bine pregătiți (de către cine?). Serviciile de informații ale oricărei țări sunt un domeniu sensibil chiar și în timp de pace, or România are un conflict în plină desfășurare la granița de est, iar declarațiile Federației Ruse la adresa țării noastre numai prietenoase nu pot fi numite. În aceste condiții, este firească suspiciunea trezită de preocupările unui candidat la președinție, care dintre toate domeniile posibile – economie, învățământ, sănătate – alege să fantazeze tocmai despre serviciile de informații românești, în termeni care i-ar face pe cei mai nervoși să considere că vom avea de-a face în cel mai bun caz cu o politizare a acestora, iar în cel mai rău caz cu o veritabilă epurare.

Citeşte şi: Ipocritul Iohannis faţă în faţă cu realitatea

Când România este deja atinsă de conflictul din est prin măsuri clare de retorsiune energetică, nu ne rămâne decât să sperăm că s-o găsi cineva să-i ceară ”tăcutului” candidat al ACL să explice cât mai clar și detaliat planurile sale în această direcție, dacă vrea să înlocuiască, pe cine sau câți și mai ales până la ce nivel, mai ales având în vedere demisia anunțată a lui George Maior. Dacă șeful serviciilor demisionează din proprie inițiativă după alegeri, pe cine dorește să mai schimbe Klaus Iohannis și ce garanție pot avea românii că nu va repeta figura făcută de Băsescu cu procurorii și magistrații ”reformați” pe bandă rulantă din 2005 și până-n prezent?

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2014
eugen
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
07 oct, 2014
George Stoica-ziarista
unchiul meu Gruia Stoica,a mai castigat o licitatie de la stat..
iar a castigat in fata unui competitor,chiar al statului..
ce misto,asa dau companiile statului faliment
unchiul meu este tare...Dl Sova stie...si Dl.Ponta stie...acum stie si Dl Rus..
unchiul meu mi-a spus ca nu se lasa pana nu ia jumatate din CFR marfa pe gratis(sau ma rog,aproape gratis)asa cum i-a fost promis
il ajut si eu cum pot,cu articole la Obedient Info
Hai PSD,USD,USL care traieste...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ