Ponta conduce detașat cursa prezidențială

| 06 oct, 2014

Candidatul Victor Ponta pentru Palatul Cotroceni este creditat cu cele mai mari șanse în primele sondaje date publicității în timpul campaniei electorale. Liderul PSD este preferatul românilor în cursa pentru prezidențiale, acesta fiind cu mult peste Klaus Iohannis și la o distanță foarte mare față de restul pretendenților la Cotroceni.

În barometrul de opinie realizat de GSSC Avangarde, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Președinția României, dvs.personal cu care dintre următorii ați vota?” respondenții sondajului au răspuns: Victor Ponta 42%, Klaus Iohannis 28%, C.P. Tăriceanu 8%, Elena Udrea 5%, Theodor Meleșcanu 4% și Monica Macovei 4%.

În ceea ce privește turul II, președintele PSD, Victor Ponta, este preferat de 57% dintre români, în timp ce președintele PNL, Klaus Iohannis, doar de 43% dintre alegători. Totodată, la votul pentru partide și alianțe, respondenții au mers cu PSD + UNPR + PC, ce se clasează la 42%, apoi ACL la 30% și PMP la 7%.

Cercetarea a fost realizată în perioada 28 septembrie – 3 octombrie, pe un eșantion de 950 de persoane, fața în fața cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituțională a României, în care eroarea maximă tolerată este de 3,18%, pentru un interval de încredere de 95%.

De asemenea, și sondajul realizat de Research Grup, la comanda Institutului de Studii Liberale, îl dă câștigător la alegerile din noiembrie pe Victor Ponta. Candidatul PSD – UNPR - PC ar primi 42% din voturi, în timp ce candidatul ACL ar obține puțin peste jumătate din surfagiile cu care este creditat actualul premier.

Pe locul trei se află  candidatul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, la 12 procente de candidatul ACL. Urmează în clasamentul pentru prezidențialele din noiembrie Elena Udrea și Monica Macovei, despărțite de un singur procent. Ceilalți candidați au sub 4 procente. Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 20 – 25 septembrie, prin telefon, pe un eșantion de 1600 de persoane.

Mai mult, sondajul de opinie SOCIOPOL, realizat în perioada 20 – 23 septembrie 2013, a prezentat locul fruntaș pe care Victor Ponta l-ar obține în primul tur al alegerilor prezidențiale, anume 42% din voturi, premierul fiind urmat la distanță de 16 procente de Klaus Iohannis cu 26%. Celelalte locuri sunt ocupate de: Călin Popescu Tăriceanu cu 9%, Elena Udrea cu 6% și restul candidaților sub 5%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2014
sprinjeanul
ponta liderul sondajelor
cel mai mare marlan din politica damboviteana este acest ponta,pe care unii dintre voi asa zisi ziaristi il ridicati in slavi.de el s-aveti parte doar voi ca noi n-avem nevoie de plagiatori in functia de presedinte! ce ar spune occidentalii despre noi? simplu,la asa popor asa conducator!
07 oct, 2014
Stefan
Sondaj fara credibilitate
ca insusi galacticul!
Jos Ponta! Jos minciuna, calomnia, coruptia, tradarea!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ