Iohannis îşi asumă rolul de bodyguard al regimului Băsescu

| 06 oct, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Pentru cei care încă mai aveau dubii referitoare la registrul în care se va derula campania electorală a candidatului ACL, ele au fost definitiv risipite de acţiunile recente ale lui Klaus Iohannis. Aflat la un miting electoral la Craiova, edilul sibian şi-a reluat atacurile la Victor Ponta, pe care l-a atacat fără menajamente.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. ”La aceste alegeri eu nu mă bat cu persoana Victor Ponta, ci cu un fel de a face politică şi cu sistemul pe care el îl reprezintă. Şi mă voi bate cu toţi cei care continuă politica scandalului, a vorbelor goale, a promisiunilor false şi lipsei de rezultate. Păcat că un om atât de tânăr a dezamăgit şi a ajuns atât de repede şi atât de uşor prizonierul unui sistem, un sistem care distruge mediul privat pentru a-i ţine pe oameni în sărăcie şi cu mâna întinsă la stat, un sistem care dispreţuieşte educaţia pentru a-i ţine pe oameni în ignoranţă şi distruge viitorul tinerei generaţii, un sistem corupt care nu ţine cont de voi, ci doar de găştile de partid, de interese şi clientelă”, a spus Iohannis la un miting electoral.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Dacă mesajele critice la adresa primului ministru ar fi fost dublate de unele similare la adresa preşedintelui Băsescu, poate că retorica candidatului ACL ar fi fost cât de cât justificată, ţinând cont că ne aflăm în campanie electorală. Numai că edilul sibian nu a scos nicio vorbă despre Traian Băsescu, despre eşecurile care au însoţit cei 10 ani de mandat la Cotroceni. Fiindcă, din moment ce candidezi la preşedinţie, firesc şi logic este să abordezi această competiţie din perspectiva alternativei pe care o propui, a proiectului de ţară prin care susţii că vrei să schimbi coordonatele mandatului prezidenţial.

Strategia lui Klaus Iohannis prin care refuză să evalueze cei 10 ani de mandat cu Traian Băsescu la Cotroceni se va întoarce împotriva sa. Un candidat care se revendică drept alternativă la actualul preşedinte şi drept un politician altfel nu poate pune pur şi simplu batista pe ţambal în ceea ce-l priveşte pe actualul şef al statului, sperând că doar-doar va mai atrage ceva din electoratul care i-a mai rămas actualului şef al statului.

Poate că, în cele din urmă, liderul ACL va reuşi să convingă ceva votanţi din nucleul dur al electoratului lui Traian Băsescu, acela care a mai rămas. Însă este cert că, şi dacă îi va câştiga pe aceştia, îi va pierde cu certitudine pe acei cetăţeni nehotărâţi cu vederi de dreapta care s-ar fi putut îndrepta către liderul PNL, dar care îşi vor reconsidera opţiunea din moment ce Klaus Iohannis se profilează drept un continuator al lui Traian Băsescu şi nicidecum o alternativă viabilă la actualul lider de la Cotroceni.

Citeşte şi: Un scenariu de coşmar pentru Crin - Klaus Johannis contracandidat

Concentrându-şi integral atacurile în direcţia lui Victor Ponta, Klaus Iohannis îl cauţionează implict pe Traian Băsescu. Iar odată cu această abordare, candidatul ACL îşi diminuează considerabil şansele în cel de-al doilea tur de scrutin, dacă va reuşi să se califice acolo după alegerile din 2 noeimbrie.

Anunţat ca o mare speranţă a Dreptei, Klaus Iohannis îşi dă tot mai des arama pe faţă. Prin înţelegeri subterane cu Traian Băsescu şi cu ceilalţi candidaţi de pe aceeaşi zonă a spectrului politic, liderul ACL îşi taie practic singur craca de sub picioare. El demonstrează că nu este un om politic altfel, ci un lider dominat de un Traian Băsescu care nu are de gând să renunţe aşa uşor în a-şi manifesta influenţa pe scena politică, chiar şi după ce se va retrage de la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ