Iohannis și dragostea de funcții

| 06 oct, 2014

Dragostea de funcții i-a adus lui Klaus Iohannis și probleme cu Justiția,  liberalul a deținut de-a lungul timpului mai multe funcții simultan, ceea ce a atras atenția ANI.

Aflat duminica aceasta la Timișoara, candidatul ACL în cursa pentru cea mai înaltă funcție a statului a declarat că în cazul în care va fi ales președinte al României nu este dispus să demisioneze în 2016, pentru a corela mandatul parlamentarilor cu cel al șefului statului, dacă Legea Fundamentală va fi modificată în acest sens. “Nu sunt dispus să îmi dau demisia în 2016, pentru că nu asta este soluţia, dar trebuie să continuăm discuţiile despre modificarea Constituţiei. Nu voi intra în detalii, dar dacă mandatul preşedintelui trebuie corelat cu mandatul Parlamentului, trebuie discutat în Parlament”, a declarat liderul liberal.

Nu este pentru prima dată când Klaus Iohannis își arată atașamentul față de funcții. Edilul Sibiului are un întreg istoric prin care a arătat fără ascunzișuri că este interesat să dețină cât mai multe posturi publice și cât mai bine cotate. În 2009 când a fost propus pentru funcția de premier de către PSD și PNL, Klaus Iohannis a afirmat că dorește dispensă pentru a putea cumula funcția de primar al Sibiului și pe cea de șef al Cabinetului. La fel s-a întâmplat și la începutul acestui an, când Crin Antonescu a declanșat o criză politică ce a dus la ruperea USL din cauza pretențiilor fostului său protejat, Klaus Iohannis, care dorea să dețină simultan funcțiile de vicepremier și de ministru al Internelor, dar și să își păstreze mandatul de primar al municipiului Sibiu.

La fel de avid după funcții s-a dovedit Klaus Iohannis și în ceea ce privește PNL. Parașutat de Crin Antonescu în funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii liberale, Klaus Iohannis l-a păcălit efectiv pe cel care l-a adus în politica mare și a ajuns să-i ia locul în fruntea PNL. Deși inițial, edilul Sibiului și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL și a anunțat că nu mai este interesat de nicio poziție în partid, după câteva zile a revenit și, în urma unor mișcări în culise, a ajuns președinte interimar al formațiunii liberale. Ulterior, prin înțelegeri ascunse cu liderii de partid a câștigat alegerile interne din PNL și a fost desemnat candidatul oficial al formațiunii pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Un episod recent, petrecut în luna august a arătat că edilul sibian va ține cu dinții de conducerea formațiunii chiar și dacă va pierde alegerile prezidențiale. Pentru Klaus Iohannis nu există în vocabularul propriu termenul de demisie de onoare. ”Nu s-a pus în discuţie. Dacă nu voi câştiga, voi rămâne co-preşedintele noului PNL, voi merge mai departe împreună cu partidul şi vom câştiga alegerile parlamentare din 2016”, a declarat liderul liberal.

Dragostea de funcții i-a adus lui Klaus Iohannis și probleme cu Justiția,  liberalul a deținut de-a lungul timpului mai multe funcții simultan, ceea ce a atras atenția ANI. Liderul ACL a încălcat legea incompatibilităţii, pentru că în 2003 a ocupat funcţia de administrator la societatea Parcuri Industriale Sibiu-Şura Mică în paralel cu cea de primar. Preşedintele PNL a atacat hotărârea în contencios administrativ şi a câştigat ulterior în instanță. Acum, ANI și Klaus Iohannis se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție într-un alt dosar de incompabilitate în care Agenția susține că liderul liberal  a deținut simultan funcțiile de primar și de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a companiilor de stat Apă Canal SA Sibiu şi Pieţe SA.

Așadar, întreaga carieră politică a lui Klaus Iohannis stă sub semnul vânătorii de funcții, care de cele mai multe ori nu i se cuvin fie fiindcă încălcă legea, fie pentru că, pur și simplu, nu deține expertiza necesară. Iar în aceste condiții, câștigarea alegerilor prezidențiale ar reprezenta pentru liderul liberal încununarea tuturor eforturilor sale de a parveni, aceasta fiind adevărata motivație care îl animă în cursa pentru ocuparea scaunului de la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 oct, 2014
saḥīḥ ŞERBAN
☀ ☀ ☀
acel ce va vota iohanis , acela va vota cu hitlerismul .
acel ce-l vrea preşedinte al românilor pe acest străin venetic , acela îl vrea de fapt pe traian băsescu-n continuare la putere . pentru că iohanis e o slugă infectă , băseskară . pentru că iohanis A FOST ÎNTOTDEAUNA înhămat la căruța sekurității băseskare , şi s-a mândrit cu asta !!! . sekuritate pe care a slujit-o ascuns şi devotat . mințind şi înşelând poporul .
06 oct, 2014
Klaus Iohannis
Mă numesc Iohannis şi sânt jeg fasсist
Un fasсist netrebnic , pui de hitlerist
Io sânt neamț ca porcul , vreau să fur români
Să le iau averea , să îmbuib străini .

ps : moarte românilor că sânt proşti . şi nu mă vor pe mine preşedinte , care sânt geniu .
ca să-l pun pe băsescu premier pe viață . ca să vă învețe minte . adică să vă omoare , să vă vândă .
06 oct, 2014
saḥīḥ ŞERBAN
iohanise . iohanise . IOHANISE ! ! !

Nici dacă-i rupi P U L A cu gura stăpânului tău băsescu criminal mongol (criminal de stat , proxenet şi moşier) n-ajungi "preşedinte".
Nici dacă supralicitezi : adică dacă înghiți cisterne de zemuri de kur de ghiutănştaini .
Nici atunci n-ajungi . Nici potkovar nu ajungi .
- --- -
06 oct, 2014
saḥīḥ ŞERBAN
K . Iohannis . Profesie : fascist german şi băsist netrebnic .
K . Iohannis . Specializări : în tâlhării şi hoții şi specule de case . În furturi de imobile .
K . Iohannis . Obiceiuri : traficant de copii . După toate probabilitațile pentru organe .
K . Iohannis . Apucături : prin Forumul Democrat al Germanilor din Romania continuă să promoveze politica , să ridice-n slăvi înalte şi să facă apologia ideologiei hitleriste .
Şi totodată să slujească interesele dubioase , subversive , ascunse şi fățiş criminale ale fostului Grup Etnic German (Deutsche Volksgruppe) , coloană a cincea a nazismului din România .
K . Iohanis despre care se şuşoteşte prin Sibiu că obligă cetățenii să-l salute cu "Heil Hitler" . Sugerându-le că aşa ar fi mai democratic , mai frumos , mai "european" .
Mai modern .
06 oct, 2014
saḥīḥ ŞERBAN
K . Iohanis e şi băsist şi hitlerist notoriu . Românii îi urăsc pe băsişti , dar şi pe hitlerişti .
Iohannis nu va merge la "preşedinție". Iohannis va merge la închisoare . Pentru complot .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ