Iohannis, fii cinstit cu românii!

| 06 oct, 2014

Pe lângă faptul că liderul liberal are de gând să introducă România într-o criză politică profundă prin formarea unei majorități ilegitime, ascunderea adevăratelor intenții pe care le are vizavi de colaborarea cu popularii lui Traian Băsescu constituie o mare trădare.

Pornit în cursa pentru Cotroceni, Klaus Iohannis și-a lansat de curând un program politic, care aduce mai degrabă cu o colecție de promisiuni fără acoperire. Liderul liberal bate țara în lung și în lat pentru a ataca nejustificat guvernul condus de Victor Ponta din care dorea să facă parte la începutul acestui an. Deși programul lui este nerealist și nu are nicio acoperire în economia reală, din moment ce nu precizează mijloacele prin care își va onora promisiunile, candidatul ACL nu catadicsește să le explice românilor cum va implementa respectivele măsuri.

De câteva luni, liderul liberal insistă că, în cazul în care va fi ales președinte al României, dorește ca guvernul condus de Victor Ponta să fie înlocuit cu unul alcătuit din democrat-liberali și liberali. Recent, în cadrul unui interviu acordat presei, edilul sibian și-a reluat pledoaria în favoarea schimbării actualului cabinet „Voi găsi guvernul PSD în funcțiune, asta nu înseamnă că nu pot să îmi doresc alt guvern. Îmi doresc ca țara să fie guvernată de partidul meu, cel care va rezulta din fuziunea PNL-PDL.”, a declarat președintele PNL.

Citeşte şi: Un scenariu de coşmar pentru Crin - Klaus Johannis contracandidat

Klaus Iohannis dorește schimbarea actulului guvern, însă PNL și PDL au împreună în Parlament aproximativ doar 35% din mandate, ceea ce face imposibilă demiterea Cabinetului Ponta. Ceea ce liderul ACL nu vrea să spună românilor este că forțarea unei noi majorități nu ar fi ipotetic posibilă doar prin trădări ale parlamentarilor care să conducă la o conturare artificială a unei alte majorități. Și mai grav ar fi că, o asemenea majoritate coagulată artificial, s-ar plasa împotriva voinței românilor care în decembrie 2012 a votat USL, nicidecum pentru întoarcerea PDL la guvernare.

În momentul în care era președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis declara că nu va face alianță cu PMP și că unificarea dreptei se va face fără Traian Băsescu. "Nu vom face alianţă cu PMP. Nu ne interesează, noi facem unificarea dreptei, fiindcă aşa dorim noi, din Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal. Această unificare a dreptei nu se face, în niciun caz, pentru Băsescu, nu se face împotriva lui Băsescu, se face pur şi simplu fără Băsescu", declarata liderul liberal în vară la Târgu Mureș. De la această declarație edilul Sibiului a repetat neconvingător că nu va colabora cu popularii, însă întâlnirile secrete cu Traian Băsescu, preluarea mesajelor emise de șeful statului și non-combatul în raport cu Elena Udrea descriu un cu totul alt tablou.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Crezând că va putea ascunde înțelegerea pe care o are cu partidul poșetă al Elenei Udrea și Traian Băsescu, pentru a nu declanșa furia alegătorilor, Klaus Iohannis mizează pe faptul că în al doilea tur de scrutin va reuși să mobilizeze electoratul împotriva lui Victor Ponta, în ciuda alianței cu popularii. Liderul ACL va trebui să le spună acum românilor intențiile pe care le are vizavi de colaborarea cu PMP după alegeri, fără a minți alegătorii așa cum a făcut la alegerile europarlamentare când a zis că PNL candidează pe lista ALDE, iar a doua zi a declarat că formațiunea liberală va adera la grupul popularilor europeni.

Pe lângă faptul că liderul liberal are de gând să introducă România într-o criză politică profundă prin formarea unei majorități ilegitime, ascunderea adevăratelor intenții pe care le are vizavi de colaborarea cu popularii lui Traian Băsescu constituie o mare trădare. În cazul în care Klaus Iohannis mai are un dram de respect pentru români, este obligatoriu ca în zilele următoare să își dezvăluie planurile pe care le are vizavi colaborarea postelectorală cu actualul lider de la Cotroceni și a partidului său pentru ca alegătorii să voteze în cunoştinţă de cauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2014
ferenci catalina
Ponta, fii cinstit cu românii!
spune-le ca mentorul Iliescu este rusofil
la fel si mentorul Nastase
micul Titulescu este occidental ca PM si rusofil acasa?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ