DNA îi scoate lui Iohannis baronii din joben

| 06 oct, 2014

Din nou vești proaste pentru Klaus Iohannis la început de campanie: procurorii DNA au descins la Consiliul Județean Brașov și au sigilat biroul lui Aristotel Căncescu, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie. După cazurile Uioreanu sau Stavarache, procurorii îl scot din joc acum unul dintre cei mai mari contributori ai campaniilor PNL și unul dintre cei mai longevivi baroni ai liberalilor.

Biroul președintelui liberal al CJ Brașov, Aristotel Căncescu, a fost sigilat luni dimineață de procurorii anticorupție, acesta fiind implicat în dosarul de luare de mită și acordarea de contracte publice cu dedicaţie unor oameni de afaceri locali. Anchetatorii au ridicat mai multe documente de la Consiliu, precum şi de la locuinţele preşedintelui CJ şi vicepreşedintelui Mihai Pascu.

Baronul PNL controlează județul Brașov încă din anul 2000, aflându-se în prezent la al patrulea mandat. Potrivit celei mai recente declarații de avere, din iunie 2013, Căncescu are în conturi 605.000 de euro şi aproape 4,5 milioane de dolari, deţine un teren intravilan de 2.500 de metri pătraţi în municipiul Braşov şi două case, de 360 metri pătraţi şi 70 metri pătraţi, din 2000 și, respectiv, 2013.

Citeşte şi: UPDATE Ample percheziţii în Braşov. Aristotel Căncescu a fost adus la DNA cu o dubă pentru audieri

Iohannis are în comun cu președintele CJ Brașov faptul că ambii au fost declarați incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate, pentru exercitarea simultană a funcţiei publice şi a calității de acţionar la compania de Apă Canal. Căncescu deține și trustul de presă locală Mix, prin intermediul firmei SC Canaris SRL, la care este unic acționar, și este liderul filialei judeţene a PNL.

Căncescu este doar ultimul nume de pe lista neagră a baronilor PNL intrați în vizorul Direcției Naționale Anticorupție. Președintele CJ Cluj Horia Uioreanu și-a dat demisia săptămâna trecută, după ce DNA l-a trimis în judecată în iunie pentru mai multe infracțiuni, printre care și luare de mită. Mai mult, procurorii îl acuză pe Uioreanu că primea informaţii despre anchetele care îl vizau din interiorul DNA, ofiţerul de poliţie judiciară care îi furniza acestuia informațiile recunoscându-și faptele.

Citeşte şi: DNA: ROMEO STAVARACHE, şpagă de 50% din valoarea contractului public

Cizma lui Iohannis din Bacău, baronul Romeo Stavarache, se află de asemenea pe gheață subțire, acesta fiind judecat în stare de arest la domiciliu pentru că ar fi luat mită peste 2,3 milioane de lei. Procurorii DNA spun că, în perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache a pretins şi a primit mai multe sume de bani de la patru oameni de afaceri din Bacău. În acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale baronului: un teren format din trei loturi şi patru clădiri, până la concurenţa prejudiciului pentru care Stavarache se află în judecată.

Cercetarea baronior locali PNL îl pune pe Iohannis în defensivă în problema corupției din partidele politice. Iohannis știe că aceste anchete îl post costa niște voturi în alegeri, deoarece liderii de la nivel local și județean au un rol decisiv în mobilizarea alegătorilor la vot, dar și pentru că Iohannis a vorbit mereu în campanie despre tema baronilor din alte partide, uitând parcă pe cine are în spate, de fapt, propria candidatură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2014
cantautor
DNA îi scoate si lui Ponta baronii din joben:Duicu,Constantinescu,Mazare,Oprisan,Cosma,Andronescu,Ticau,Dragnea,
Altii deja au iesit de la mititica:A.Nastase Patru case,altii au intrat:Voiculescu,Voicu,etc
altii de la PSD se pregatesc,grupul EADS
dupa mintea ta cu cat sunt mai multi, cu atat se pierd voturi..
s-ar putea sa ai dreptate..
06 oct, 2014
GIGEL
IOHANNIS
CEI CE AU FURAT SI FURA SA FIE PEDEPSITI!!! FELICITARI DNA!!!! NEAMTUL NU ARE TREABA CU ASA CEVA!!!! IOHANNIS E CINSTIT CU ROMANII SI VA FI PRESEDINTE!!!! ROMANIII TREZITI-VA!!! NU VA MAI LASATI PACALITI DE ACEASTA CIUMA ROSIE CE A INFECTAT ACEASTA TZARA!!! DE RELELE MARI DIN ACEASTA TZARA E VINOVAT P.S.D.!!!! TREBUIE SA VA AMINTITI CIT RAU AU FACUT TARII SI POPORULUI ILIESCU ,BRUCAN PETRE ROMAN ,NASTASE . IAR PONTA LE ASCULTA SFATURILE SI IL INVATA SA MINTA ZI SI NOAPTE! POPORUL ROMAN S-A PRINS SI E HOTARIT SA-L VADA PE IOHANNIS PRESEDINTE!!!!
06 oct, 2014
Sara
DNA
foarte bine ...ramane Iohannis curat si inconjurat de cat mai putin baroni compromisi...oricum Iohannis nu are nimic de-a face cu coruptia ...sa nu uitam ca de atatia ani Primar si in invatamant NU i se imputa nimc...nici un act de coruptie....neamtu-i neamt ce mai ...din acet motiv multi se tem de el....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ