Iohannis adoptă discursul intoleranței

| 07 oct, 2014

Cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor prezidențiale și la o distanță de peste 15 procente de favoritul cursei, Klaus Iohannis pare dispus să adopte un discurs intolerant, din disperare.

Nervii sunt de înțeles, ca și disperarea, măcar din perspectiva candidatului care pretinde că a adunat la Craiova 20.000 de simpatizanți, fix în fieful electoral social-democrat patronat de Lia Olguța Vasilescu, în condițiile în care cifra aceasta n-a fost atinsă în realitate nici măcar la mitingul principal de lansare, la București, unde echipa lui Iohannis a declarat că va mobiliza 50.000 de oameni dar și cele mai partizane publicații n-au reușit să îngroașe cifra peste 30.000 de participanți. Dar chiar și așa, oricât de mare ar fi supărarea, nu înțelegem un discurs despre baroni din partea liderului unui partid în care baronii s-au organizat într-o ditamai cooperativă.

Citeşte şi: Iohannis vrea să tundă serviciile de informații, dar uită să zică cât de scurt

Până acum afirmam că dorința de a deveni președinte îl orbește pe Iohannis într-o asemenea măsură încât îl face să ignore regulile sau realitățile în ceea ce privește raportarea sa la Justiție și la consecințele procesului de incompatibilitate! De acum putem spune că îi scurtcircuitează și logica, pentru că discursul său în care amintea în fața ”zecilor de mii” de simpatizanți de la Craiova despre ”un sistem care distruge mediul privat pentru a-i ţine pe oameni în sărăcie şi cu mâna întinsă la stat, un sistem care dispreţuieşte educaţia pentru a-i ţine pe oameni în ignoranţă şi distruge viitorul tinerei generaţii, un sistem corupt care nu ţine cont de voi, ci doar de găştile de partid, de interese şi clientelă” se potrivește mănușă chiar partidului cu care s-a aliat PNL, sub ”înțeleapta” îndrumare a lui Antonescu și Iohannis. Dacă dorește să vadă vectorii cauzatori de sărăcie, poate liniștit să mai facă încă o dată gestul de la București și să arate spre prezidiul PDL, ticsit de oamenii lui Traian Băsescu. Iar dacă dorește cu orice preț să adopte acest gen de discurs politic desuet, în care se demonizează cu orice preț o culoare, înainte de cea roșie o are pe cea portocalie, care de vreo 10 ani încoace a dominat nestingherită în spectrul cromatic al politicii autohtone, fiind adevăratul autor al sărăciei, corupției și minciunii de care amintește primarul care în tot acest timp a stat ascuns la Sibiu și număra zecile de mii de euro din chirii umflate de la școli și bănci.

Nimeni nu i-a dresat pe români să stea cu mâna întinsă mai bine ca regimul Băsescu, o veritabilă autocrație promovată pe șest acum de Iohannis, care după tot usturoiul mâncat ani de zile la Sibiu crede că niște apă de gură cu iz de portocale i-ar putea face pe românii chemați la vot să ignore că este doar un paravan pus să-i acopere pe toți aceia care nu mai pot apărea în fața celor mințiți și furaţi cu nerușinare în toți acești ani. Iohannis îi căinează în prezent pe românii plecați să muncească peste hotare, o atitudine de o ipocrizie rară, căci aliații săi actuali în frunte cu Băsescu sunt responsabilii adevărați aflați la originea exodului care-i provoacă efuziuni liricoide liderului liberal. Dar, da, am uitat. De fapt Iohannis nu este aliat în secret cu Băsescu, nu-l vizitează pe acesta pe ascuns la Vila Lac și nu se întâlnește cu niciunul din consilierii acestuia... O fi Oltenia roșie, domnule de la Sibiu, dar proastă nu-i!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2014
Georgi
Joburi
Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ