Oare Merkel o avea șase case?

| 06 oct, 2014

Singurul element comun între Angela Merkel și Klaus Iohannis este reprezentat de faptul că ambii au lucrat în învățământ, unde au predat fizica. În rest, cei doi sunt cât se poate de diferiți, atât în ceea ce privește cariera politică, cât și ținuta morală.

Pe măsură ce campania electorală pentru prezidențiale înaintează, în spațiul public apar diverse opinii despre principalii candidați, acestea fiind cât mai laudative, mai ales atunci când vin din partea propriilor membri de partid. De exemplu, unul unul din liderii județeni ai PNL a descoperit, după o vizită în Germania, care sunt punctele care îl unesc pe Klaus Iohannis cu cancelarul Germaniei, Angela Markel. Astfel, prin intermediul unei postări pe Facebook, Florin Roman, lider al PNL Alba, explică de ce prezidențiabilul ACL seamnă cu Angela Merkel.

„În Germania am descoperit multe puncte comune între domnul Klaus Iohannis şi cancelarul Angela Merkel. Ambii sunt profesori de fizică, şi nu sunt acuzaţi de plagiat! La fel ca şi Johannis, în campania electorală doamna Merkel purta ţinută sobră şi vorbea puţin, dar la subiect. La prima candidatură, socialiştii erau favoriţi şi a câştigat Merkel. Aşa va câştigă şi domnul Iohannis. În următoarea perioada importanţi membri ai parlamentului şi Guvernului Federal se vor întâlni cu preşedintele nostru, domnul Klaus Iohannis!”, a precizat liderul județean duminică.

Trecând peste penibilul manierei în care liderul PNL încearcă să îl lingușească pe șeful său de partid, comparația pe care o încearcă este pe cât de nefericită pe atât de lipsită de orice temei. Singurul element comun între Angela Merkel și Klaus Iohannis este reprezentat de faptul că ambii au lucrat în învățământ, unde au predat fizica. În rest, cei doi sunt cât se poate de diferiți, atât în ceea ce privește cariera politică, cât și ținuta morală.

De exemplu, în momentul în care Angela Merkel a ajuns lider al CDU ea avea deja în spate o carieră politică la cel mai înalt nivel, fiind printre altele ministru în cabinetul condus de Helmut Kohl timp de șapte ani și mai apoi lider al opoziției timp de cinci ani. Comparativ, Klaus Iohannis este primarul unui oraș mare, dar fără probleme majore și a fost catapultat în politica de Crin Antonescu, omul pe care după europarlamentare l-a dat jos atât din poziția de candidat al PNL cât și din cea de lider al partidului.

Pe de altă parte, diferențele dintre cei doi devin și mai evidente dacă ne uităm la comportamentul și mai ales la averea pe care o dețin. Recent, cei de la Bild au publicat un amplu material din care reiese că doamna Merkel poartă aceleși haine de 20 de ani, adică aproximativ cât timp i-a luat lui Iohannis să ajungă din profesor de fizică un veritabil magnat imobiliar, desigur din meditații. Departe de a fi o comparație trivială, diferențele dintre cei doi sunt reprezentative pentru cât de departe este Klaus Iohannis de comportamentul și de modul în care Angela Merkel face politică.

Comparații de genul celei făcute de liderul PNL Alba frizează penibilul, fiind doar încercări nereușite de a menține în viață „mitul neamțului” în jurul căruia este construită întreaga campanie a ACL-ului. Însă, în final, toate aceste eforturi disperate și în același timp ridicole nu pot camumfla realitatea dură în legătură cu domnul Iohannis, adică aceea că vorbim de un politician cât se poate de autohton și care pe alocuri are apucături mai rele decât mulți din politica românească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 oct, 2014
cantautor
dar Stanisev,liderul socialistilor europeni,o fi avand cu sotia 7 case,din care a si vandut doua?
eu cred ca Ponta le-a obtinut si din meditatii pentru doctorate in drept...
ce ziceti?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ