Victor Ponta: Sper ca 2015 să fie anul potrivit pentru listarea Hidroelectrica

| 06 oct, 2014

Victor Ponta a deschis luni şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti, context în care a afirmat că o piaţă de capital puternică este un element obligatoriu pentru dezvoltarea României.

"Sunt absolut convins că existenţa unei pieţe de capital puternice este un element obligatoriu pentru dezvoltarea României. Poate sună oarecum neobişnuit din partea unui şef de guvern social-democrat, dar cu atât mai mult cred că este necesar şi este adevărat pentru România - şi apreciez foarte mult eforturile făcute în România de conducerea Bursei, de domnul preşedinte Anghel, de domnul director general Sobolewski, în colaborarea cu Autoritatea de Supraveghere Financiară. Şi, din punctul de vedere al Guvernului, aveţi tot sprijinul pentru a dezvolta piaţa de capital din România. Efectiv la această procedură tradiţională de deschidere a lucrărilor am asistat de două ori la Londra şi trebuia, de fapt, să asist în primul rând la Bucureşti şi după aceea în alte capitale. Dar, în acelaşi timp, am asistat în momente importante. Momente de listare atât la Bucureşti, cât şi la Londra a unor companii importante din România", a declarat premierul.

Victor Ponta consideră că listările realizate până acum pentru companiile Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica au fost operaţiuni de succes.

"Acest lucru ne obligă să continuăm programul şi să reuşim cât mai curând - sper 2015 să fie anul potrivit - cu listarea Hidroelectrica, a Companiei Energetice Oltenia, a Companiei de Aeroporturi Bucureşti, a Portului Constanţa şi a celorlalte companii care încă se află în portofoliul Guvernului şi care au nevoie, în primul rând, de o creştere a capitalului, în al doilea rând de un management performant şi proceduri transparente de conducere. Aşa încât, dacă în 2013 şi 2014 au fost ani de dezvoltare pentru BVB, îmi doresc ca 2015 şi 2016 să continue', a mai declarat premierul.

La deschiderea şedinţei BVB de luni mai participă preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, vicepreşedinte ASF Mircea Ursache, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, Lucian Anghel, directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare şi ai mediului de afaceri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ