Candidaţi prezidenţiale 2014. Victor Ponta: Ar fi de bun simţ ca Băsescu să îşi dea demisia în noiembrie

| 06 oct, 2014

Premierul Victor Ponta consideră că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze în noiembrie, imediat după ce mandatul noului preşedinte va fi validat.

"Constituţia spune foarte clar că mandatul noului preşedinte începe la momentul finalizării mandatului actual. Dacă domnul preşedinte îşi dă demisia pe 17 noiembrie, voi merge pe 18 noiembrie la Cotroceni şi va fi un alt Guvern. Dacă domnia sa, cum a afirmat de altfel, insistă să stea cu toată ruşinea, cu toată ilegitimitatea până în ultima zi, după aceea vom numi noul guvern şi noul prim-ministru. Lucrurile, din punct de Constituţional, sunt foarte clare. Cred că ar fi de bun simţ ca domnul Băsescu să îşi dea demisia în 17 noiembrie, dar ca să fiu foarte sincer, nu mai mizez de mult pe bunul simţ al domnului Băsescu, ci pe lipsa de bun simţ a domniei sale. Aşa ar fi normal", a afirmat duminică seara, Victor Ponta, la România TV.

El susţine că cel mai bine pentru România ar fi să se evite crizele politice şi Traian Băsescu "să dovedească un pic de respect faţă de români şi România".

"Eu cred că cel mai serios şi cel mai bine pentru România ar fi să evităm, dacă se poate, sigur, noi crize politice. Poate am exagerat cu 17, cred că rezultatul alegerilor prezidenţiale va fi validat pe 18-19 noiembrie. Va fi validat şi atunci domnul Băsescu să spună 'v-am făcut destule rele, ajunge că m-aţi dat jos în 2012 şi am mai stat, poftim, mă retrag cu o lună înainte şi îl las pe preşedintele legitim să conducă", dar, repet, asta ar însemna ca domnul Băsescu, pe final de mandat, să dovedească din nou un pic de respect faţă de români şi de România. Nu cred că va face lucrul ăsta şi nu are rost să ne facem iluzii că va deveni, după 9 ani şi 11 luni, un om serios şi un om bun. Nu cred că va face asta", a adăugat Ponta.

Premierul a precizat că, dacă Traian Băsescu îşi finalizează mandatul, va rămâne la Guvern până în 21 decembrie.

"Dacă voi fi ales preşedinte în noiembrie, eu nu abandonez corabia Guvernului. Eu rămân alături de colegii mei până în 21 decembrie. Aici nu e vorba doar de o persoană, de mine. Aici e vorba despre programul politic al USL - care a câştigat alegerile şi de o coaliţie care sprijină Guvernul - PSD-PC-UNPR-UDMR şi Partidul Liberal. Deci, din punctul ăsta de vedere, nu am văzut şi eu pe undeva că gata, plec la Cotroceni şi nu mă mai interesează. Mă interesează foarte mult. Fără a avea atribuţii directe...aud alţi candidaţi la preşedinţie care vor da ei pensii şi salarii şi vor da ei bani la educaţie, să ştiţi că aceia mint chiar dacă vor să pară oameni serioşi, sunt oameni mincinoşi pentru că preşedintele nu dă pensii, salarii şi măreşte indemnizaţii, dar, ca preşedinte, reprezint în acelaşi timp coaliţia care a câştigat alegerile parlamentare în 2012, care are Guvernul şi care are acces la toate datele economice şi sociale pe baza cărora am luat măsuri şi pe baza cărora facem bugetul pe 2015-2016", a mai spus Ponta.

Candidatul la alegerile prezidenţiale a amintit că în urmă cu 25 ani, "un alt preşedinte a plecat pe 22 decembrie".

"Vedeţi, exact în urmă cu 25 de ani, un alt preşedinte a plecat pe 22 decembrie. Vedeţi, istoria face glume câteodată cu România", a afirmat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

170 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 oct, 16:27
Jbfheessuche
rgfwansssdnfsdxheessuchebqy
valacyclovir urinary tract infection valacyclovir dose for shingles valacyclovir and weed
18 oct, 09:39
Webbclife
tsnikaeegxhofbldOpispBtjunurnl
trazodone prescribing information trazodone and wellbutrin trazodone 50 mg reviews
16 oct, 09:40
Edvdaxopy
nsfjdegdyqrilergjvgheessuchepfu
tenormin half life weaning yourself off atenolol tenormin for social anxiety
15 oct, 20:00
Jnrcheessuche
rgfwanswdnfsdxheessuchempi
association methotrexate bactrim bactrim adultes posologie bactrim trimetoprima y sulfametoxazol para que sirve
15 oct, 09:41
Wzwwclife
tsnikanzcwsgxhofbldOpispBtjunurnv
best gabapentin brand cost of gabapentin 100mg neurontin tabllets 300 mg

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ