Alegeri prezidențiale 2014: Tăriceanu și-a nominalizat consilierii în cazul în care va ajunge la Cotroceni

| 06 oct, 2014

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la prezidenţiale, a declarat duminică, la Antena 3, că şi-ar dori, în cazul în care va fi ales şef al statului, ca în echipa sa de consilieri prezidenţiali să se regăsească Mihnea Constantinescu şi Adrian Ciocănea.

"Sigur că aici trebuie să discutăm de domenii, pentru că nu poţi să ai doi-trei consilieri. Trebuie să ai un consilier pe probleme de politică externă, un consilier pe probleme de securitate naţională, un consilier pe probleme de ordine internă, economică, pe probleme sociale, pe învăţământ, pe sănătate. Deci, practic, modul în care se configurează grupul de consilieri te duce, în final, la nominalizarea câte unui consilier pe fiecare domeniu important, aproape într-o oglindă cu ceea ce există la nivelul Executivului, aproape, şi, probabil, cu alte atribuţii diferite", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.


Candidatul la prezidenţiale a precizat trei nume pe care le are în vedere ca posibili consilieri ai săi, rugat în acest sens.

"Nu i-am întrebat dacă ar accepta, dar aş prefera, de exemplu, pe domeniul politicii externe să-l am consilier pe fostul meu colaborator, Mihnea Constantinescu. Mi-aş dori foarte mult, pe domeniul politicilor de învăţământ şi cercetare, pe fostul secretar de stat pentru Cercetare, pe profesorul universitar doctor inginer Anton. Şi, apoi, pe domeniul, hai să spunem al reformei instituţionale, şi, în fine, are şi alte competenţe, pe profesorul universitar Adrian Ciocănea. El a fost de asemenea, secretar de stat în perioada în care am fost prim-ministru. Ca să vă dau trei nume', a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ