ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Monica Macovei: Dacă voi fi preşedinte, vreau să fiu angajatul românilor

| 05 oct, 2014

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţie, a declarat duminică la Arad, într-o conferinţă de presă, că dacă va deveni preşedintele României, va fi 'angajatul românilor', nu 'stăpân peste ţară'.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. În ceea ce priveşte programul său politic, Macovei a pledat pentru transformarea României prin cele 10 porunci pentru politicieni, incluse în viziunea pentru ţară şi prin cele 100 de măsuri şi proiecte pentru România pe care le propune.

'Este absolut necesar ca un candidat la Preşedinţie să aibă o viziune pentru ţara lui. Un candidat care vine şi vorbeşte numai despre prerogativele preşedintelui nu-i un candidat serios. Dacă nu are o viziune pentru ţara sa, pe cinci ani, pe zece ani şi unde vrea să ducă ţara, nu are ce căuta la aceste alegeri. Când voi deveni preşedintele României, deoarece ştiu ce vreau, programul meu cuprinde numai măsuri concrete şi toate sunt normale pentru foarte multe ţări, dacă voi deveni preşedintele României, voi pune proiectul meu pe masa oricui va fi la putere. Voi negocia şi voi cere să se facă acele lucruri pe care mi-am propus să le realizez', a afirmat Macovei.

Ea a mai susţinut că va comunica tot timpul, în paralel, cu oamenii, atât de la tribuna de preşedinte, cât şi prin intermediul scrisorilor, într-o democraţie participativă, care, susţine candidata, în România nu se practică.

În opinia sa, viitorul preşedinte va trebui ca, prin modelul său, să introducă un limbaj civilizat în spaţiul politic.

'Trebuie ca în spaţiul politic să ne despărţim atât de limbajul de lemn al comunismului, cât şi de limbajul golănesc şi plin de minciuni al tranziţiei. Trebuie să avem un limbaj civilizat, decent şi plin de respect faţă de oameni şi unii faţă de alţii, chiar dacă ne criticăm', a afirmat Monica Macovei.

Privitor la dosarul 'Microsoft', ea a declarat că implicarea a nouă foşti miniştri din diferite guverne 'dovedeşte faptul că această corupţie este transpartinică'.

Întrebată pe cine va susţine în turul secund al alegerilor prezidenţiale, Monica Macovei a răspuns că nu şi-a pus această problemă.

'La momentul acesta atenţia mea este focalizată strict pe alegerile pentru Preşedinţie, pe care sunt sigură că le voi câştiga. De aceea nici nu îmi pun problema pe cine aş putea susţine în cel de-al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor', a afirmat ea.

Înaintea conferinţei de presă, Monica Macovei s-a întâlnit cu arădenii în Piaţa Obor. Ea a spus că a fost întâmpinată de unii dintre arădeni cu simpatie, unii declarându-se susţinători a săi, în vreme ce alţii nu au dorit să-i vorbească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 oct, 2014
Georgi
Joburi
Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
05 oct, 2014
cristina
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ