ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Tedor Meleşcanu: Voi ajunge în turul al doilea cu Victor Ponta

| 06 oct, 2014

Teodor Meleşcanu declară că se situează la 20% în prezent, fiind candidatul care va ajunge în turul al doilea cu Victor Ponta.

Guvern de uniune nationala sau cu larga sustinere, recomasarea alegerilor parlamentare si prezidentiale, dar si reducerea numarului de parlamentari la 324. Acestea sunt cateva dintre obiectivele lui Teodor Melescanu in perspectiva castigarii alegerilor prezidentiale.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Teodor Melescanu s-a declarat gata sa demisioneze in 2016 daca pana atunci va fi realizata intreaga modificare de legislatie necesara pentru ca mandatul presedintelui sa fie redus la patru ani.

Citeşte şi: Sondaj Avangarde: Victor Ponta îl bate la scor pe Klaus Iohannis


Cine va ajunge in turul al doilea?

Probabil ca va fi Victor Ponta cu 30-35%, iar al doilea clasat va fi la o diferenta de vreo 10 puncte si dupa toate evaluarile eu voi fi acela.

Cat aveti acum in sondaje?

20%. Nu am facut sondaje, dar am niste studii sociologice pe care ma bazez. Eu invit pe toata lumea sa vina la vot. Studiile sociologice estimeaza ca participarea va fi de 50-55%. 30% nu s-au hotarat. Eu mi-as dori sa ma voteze pe mine, dar e important sa vina lumea la vot indiferent pe cine voteaza.

Ce relatie vedeti in perspectiva cu Rusia?

Accentul e pus pe parteneriatul in materie de securitate cu SUA si pe participarea noastra la UE si NATO. Conditionarile sunt clare. Politica externa comuna a UE nu e insa obligatorie ca la zona economica si vamala. Nu e ca asomarea la sacrificarea porcului.

In politica externa exista o marja. Deci relatia cu Rusia trebuie bazata pe respect reciproc si respectarea principiilor dreptului international. Rusia e un partener economic si acum pentru Romania, vedeti firme rusesti in tara, relatia nu trebuie sa fie de segregare. Dar trebuie bazata pe interes reciproc si neafectata de interese politice.

E dificila acum o relansare a relatiilor economice, in conditiile sanctiunilor actuale impotriva Rusiei. Dar in perspectiva unei lumi care se normalizeaza, inclusiv cu ajutorul Romaniei, putem sa ne gandim la relatii pragmatice care nu pot sa fie insa in afara obligatiilor internationale si a calitatii noastre de tara NATO.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 oct, 2014
iulia
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ