Ambasadorul Marii Britanii la București: România este o țară FOARTE ATRACTIVĂ investitorilor, dar...

| 07 oct, 2014

Noul ambasador al Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, spune ca tara noastra este "frecvent neinteleasa in Marea Britanie" si ca, desi atractiva pentru investitori, acestia trebuie sa infrunte impredictibilitatea legislatiei.

"Romania este o tara care este frecvent neinteleasa in Marea Britanie, iar atractiile de aici si calitatea fortei muncii, cresterea venitului pe cap de locuitor, amplasarea geografica, sunt putin intelese, si cred ca toate acestea reprezinta reale oportunitati de investitii in Romania pentru dezvoltatorii si antreprenorii straini", spune Brummell intr-un interviu dat Mediafax.

Ambasadorul britanic a apreciat avansurile facute de Romania impotriva coruptiei, dar a spus ca "mai sunt multe de facut". "Lucrand cu institutii cum sunt DNA sau ANI pentru a promova aplicarea legii impotriva coruptiei, cred ca sunt institutii importante, care au un rol pozitiv in Romania si cred ca directia este pozitiva", spune oficialul britanic.

Brummell a dat exemplul Marii Britanii, unde "legea anti-spaga clasifica drept crima orice incercare de miturire a oficialilor, fie acestia si ai altor tari, ceea ce este foarte important pentru noi".

Legat de climatul economic, ambasadorul britanic a vorbit despre schimbarile dese de legislatie, care sunt o piedica pentru investitorii straini.

"Unele dintre mesajele care vin de la firmele britanice care vor sa investeasca in Romania sunt legate de predictibilitatea mediului legislativ si tin de schimbarile dese care vin intr-un timp scurt, prin ordonante de urgente, deci a avea o mai mare predictibilitatea in legatura cu ce va fi in acest an, cu ce va fi anul viitor, ar fi o mare facilitate pentru investitori", a mai spus Paul Brummell.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ