Radu Mazăre are două noi dosare penale la DNA

| 02 oct, 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, joi, că în urmă cu câteva zile a aflat că este cercetat în alte două noi dosare penale de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Constanţa, ceea ce l-a determinat să nu mai semneze niciun document legat de primărie şi să nu mai iniţieze proiecte de hotărâre în Consiliul Local Municipal.

"Aşadar şi prin urmare, nu mai vorbesc cu niciun investitor, nu mai semnez niciun document în primărie, nu mai iniţiez nicio hotărâre de Consiliul Local, că aş sta în continuu cu avocaţii. (...) Mai vreau şi eu puţin timp liber', a menţionat Mazăre, explicând că este cercetat în două noi dosare penale, unul cu privire la vânzarea în 2002 a unui teren şi altul în care primarul şi consilierii locali sunt acuzaţi de luare de mită privind contractul derulat de municipalitate cu firma de salubrizare.

'Eu nu sunt un tip fricos, dar, spre exemplu, acum trei zile am aflat că mai am două dosare la DNA Constanţa, unul pentru un teren vândut în 2002 de către Consiliul Local. Un nene avea un garaj amplasat ilegal pe terenul respectiv, garajul a fost demolat şi terenul a fost pus la vânzare prin licitaţie, l-a câştigat doctorul Bileca. Acum 12 ani. Drept pentru care am dosar penal acum. Altul decât ăla cu terenul de acum 10 ani', a afirmat Mazăre cu privire la unul dintre dosarele în care este cercetat penal.

Referitor la cel de-al doilea dosar penal, primarul Constanţei a spus că, în acest caz, atât el, cât şi întreg Consiliu Local Municipal sunt acuzaţi de luare de mită.

"Mai am un dosar în care spune că anul trecut când şi eu şi toţi consilierii am votat creşterea taxei de gunoi diferenţiat, am luat şpagă. Am votat creşterea taxei de gunoi diferenţiat, în funcţie de veniturile populaţie, pentru că noi, Constanţa, stăteam cu taxa de gunoi de departe cea mai mică din România, ea fiind subvenţionată. (...) Şi, suntem acuzaţi că firma de gunoi, având în vedere că am crescut taxa, a încasat mai mulţi bani şi ne-a dat nouă şpagă din banii ăştia, mie şi întregului Consiliu Local. (...) Problema e, însă, că firma de gunoi a încasat aceeaşi bani, că ea a participat la o licitaţie. Subvenţia pe care o punem noi este mai mică, dar firma încasează aceeaşi bani. Dacă încasa 10 lei pentru o tonă de gunoi, din ăştia 10 lei adunaţi de la populaţie noi încasam 3 trei, 7 lei subvenţionam. Acum noi încasăm 6 lei, 4 lei subvenţionăm, dar firma de gunoi încasează tot 10 lei. Dar, nu contează, este o plângere ... între ghilimele făcută de un nene', a precizat Radu Mazăre, înaintea începerii unei şedinţe a Consiliului Local Municipal.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, mai este cercetat penal de DNA Constanţa într-un dosar cu privire la retrocedarea prin compensare a două terenuri de 300 şi, respectiv, 100 de metri pătraţi, edilul fiind chemat pentru prima dată la audieri în acest caz în februarie 2014.

Tag-uri: DNA, Radu Mazăre
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ