UPDATE Ample percheziţii în Braşov. Aristotel Căncescu a fost adus la DNA cu o dubă pentru audieri

| 06 oct, 2014

Percheziţiile pe care procurorii DNA le efectuează luni dimineaţă în judeţul Braşov în dosarul de corupţie cu achiziţii publice vizează sediile a două instituţii şi a trei societăţi comerciale, precum şi zece locuinţe.

 

UPDATE Căncescu a fost adus cu o dubă a MAI la sediul DNA Braşov, în jurul orei 13.00. La intrarea în instituţie, el a spus că acţiunea procurorilor are substrat politic.

”Mi se pare ciudat să fiu vizat acum, în plină campanie electorală, în legătură cu un raport al Curţii de Conturi de acum doi ani”, a afirmat Căncescu, fără a face alte comentarii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează percheziţii si la sediul Consiliului Judeţean Braşov, la domiciliul preşedintelui Aristotel Căncescu şi la locuinţa vicepreşedintelui instituţiei într-un dosar privind achiziţii publice, au declarat luni surse judiciare.

"Procurori din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie. Sunt efectuate percheziţii domiciliare în 15 locaţii situate în municipiul Braşov şi localităţi învecinate, din care două la instituţii publice de interes local, trei la sediile unor societăţi comerciale şi zece la locuinţele unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul investigat de procurori are legătură cu achiziţii publice iar prejudiciul în acest caz s-ar ridica la peste 10 milioane euro.

Aceleaşi surse au precizat că preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, este acuzat că ar controla întreaga activitate de atribuire a contractelor de achiziţii publice unor "firme de casă", de la care primea în schimb bani, sau că plătea lucrări neexecutate ori supraevaluate.

De asemenea, sursele susţin că unul dintre contracte ar fi fost majorat cu peste 1.000%.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, arată DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ