Monica Macovei, acuzaţii dure la adresa Antena 3 după ce a fost acuzată de trădare prin subminarea economiei

| 08 oct, 2014

Prezidențiabilul independent, Monica Macovei, a oferit opiniei publice o primă reacție după ce aceasta a fost reclamată la Parchetul General de către Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică și cei de la FACIAS.

Denunţul se referea la săvârşirea infracţiunilor de comunicare de informaţii false şi trădare prin subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului.

Macovei a precizat că acest demers împotriva sa este ”coordonat de ventilatorul cu mizerii Antena3.”

Iată răspunsul virulent oferit de Monica Macovei, după ce a fost reclamată de Mugur Ciuvică, la Parchetul General de către Grupul de Investigații Politice:

”Ventilatorul cu mizerii Antena 3 al pușcăriașului Voiculescu, condamnat pentru că a furat 60 de milioane de euro din banii românilor, a dat în urmă cu câteva minute, sub regim de Breaking news, o știre ticăloasă, intitulată “Monica Macovei este cercetată de DIICOT”.

Antena 3, televiziunea de casă a lui Victor Ponta, a preluat o “știre” apărută pe site-ul Grupului de Investigații Politice (GIP), al lui Mugur Ciuvică, din familia slugilor plătite de infractorul Voiculescu pentru a târî în noroi buna-credință și oamenii onești din România.

Faptele, pe scurt: pe 11 iulie 2014, GIP-Ciuvică și fundația FACIAS (alt ONG finanțat de Voiculescu) depun la Parchetul General o plângere penală împotriva mea pentru că am afirmat că evenimentele din 2012 au reprezentat o tentativă a PSD, PNL și PC de a da o lovitură de stat. Urmarea: Parchetul General a răspuns plângerii prin declinarea competenței către DIICOT.

Dacă, de exemplu, astăzi fac o plângere penală împotriva Antenei 3 și a lui Ciuvică pe motiv că sunt ticăloși, procurorii vor fi obligați să înregistreze cererea, să deschidă un dosar și să verifice dacă e adevărat.

Asta nu înseamnă că slugile lui Voiculescu ar fi vinovate de o faptă penală și nici că eu aș putea să dezinformez opinia publică sugerând că sunt tot niște infractori ca și stăpânul lor Voiculescu. Înseamnă doar că procurorii sunt obligați să respecte niște proceduri, indiferent cât de aberantă ar fi plângerea penală.

Pe de altă parte, chiar mă bucur că televiziunea de casă a lui Ponta îmi dă oportunitatea să vorbesc țării despre obișnuința PSD de a frauda votul românilor. Sunt deja 5 dosare finalizate cu condamnări pentru fraudele de la referendum. Domnul Dragnea este trimis în judecată tot pentru fraude.”

Biroul de presă al DIICOT a infirmat pentru HotNews.ro informaţia prezentată de Antena 3, spunând că denunţul depus de FACIAS nu este nici măcar în procedura prealabilă. Ca urmare, nu e începută nici urmărirea împotriva Monicăi Macovei.

Citeşte şi: Monica Macovei, cercetată de DIICOT. Este acuzată de trădare prin subminarea economiei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 oct, 2014
un om cinstit...
Hopaaa! Se vrea si Monicuta sa fie votata? Dar cine ar vota-o? Ce a facut ea pentru Romania? Cu ce a ajutat ea Romania? Lupta anticoruptie si lupta antifrauda a fost dusa de-a lungul timpului de Presedintele tarii, nu de comunista asta de Monica! Asta ne vinde gogosi pentru voturi, lasati-o in legea ei ca nu stie ce zice! Votati blondaaaa!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ