Dan Şova: Dacă Victor Ponta va ajunge preşedinte, premierul nu va fi de la PSD

| 08 oct, 2014

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat , Dan Şova, a afirmat că  în cazul în care Victor Ponta ajunge preşedintele României, premierul nu va fi de la PSD, fiind de preferat un tehnocrat, el menţionând, totodată, că nu există un favorit pentru această funcţie.

"Nu există un favorit pentru funcţia de prim-ministru, iar la nivelul coaliţiei de guvernare nu s-a discutat aşa ceva. Eu am spus că noi suntem oameni politici profesionişti şi facem lucrurile în ordine. Dacă premierul Ponta va deveni preşedintele României, şi sper să devină preşedintele României, atunci vom vedea. Până în data de 22 decembrie, când va pleca domnul Băsescu, Victor Ponta rămâne premierul României, după aceea îl învestim în Parlament şi dânsul va numi un premier care are susţinerea majorităţii parlamentare', a declarat Dan Şova.

Purtătorul de cuvânt al PSD a opinat că trebuie schimbată complet 'paradigma' şi să nu mai fie posibilă 'povestea preşedintelui care, la Cotroceni, numeşte ziua pe cine visează noaptea'.

"Odată cu venirea lui Victor Ponta şi cu aceste alegeri, trebuie să schimbăm complet paradigma. Deci, povestea preşedintelui care, la Cotroceni, numeşte ziua pe cine visează noaptea, nu mai este posibilă. Deci, noul preşedinte trebuie să numească un premier propus de majoritatea parlamentară. Nu putem merge în paradigma în care a mers Băsescu, care mai avea puţin şi îşi numea şoferul premier', a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, conform Agerpres.

Întrebat dacă ar putea fi şi un premier din afara coaliţiei actuale, Dan Şova a menţionat că reaminteşte ceea ce a spus Victor Ponta, respectiv că, dacă va ajunge preşedinte, 'premierul nu va fi de la PSD', lucru pe care îl susţine şi personal.

"Trebuie să fie, dacă se poate, să avem un premier tehnocrat, un premier independent, care să strângă în jurul lui, în Guvern, oamenii politici. Este un lucru foarte bun', a spus Şova.

El a subliniat că nu vrea să facă speculaţii nominale.

"Vom vedea, după ce premierul Ponta va fi preşedinte, ce propunere va face majoritatea parlamentară. Repet, şi premierul a spus treaba asta, este preferabil să fie cineva din afara PSD-ului. PSD, în ciuda faptului că are resurse umane să propună pentru fiecare minister câte cinci-şase oameni în mod egal pregătiţi - ne mândrim cu acest lucru - cu toate acestea, ecuaţia politică te obligă să accepţi faptul că este bine pe scena politică să existe colaborare între toate forţele politice', a declarat Dan Şova.

El a întărit că 'nu va fi un premier de la PSD'. Întrebat de jurnalişti dacă acesta ar putea fi Călin Popescu Tăriceanu, purtătorul de cuvânt al PSD a menţionat că nici nu s-a gândit la această variantă.

În ceea ce o priveşte pe Elena Udrea, Dan Şova a afirmat că aceasta nu are sprijin politic şi nu vede cum ar putea fi propusă pentru o astfel de funcţie.

'Nu, Elena Udrea nu are sprijin politic. Elena Udrea nu şi-a câştigat nici colegiul în alegeri, să fim serioşi. Elena Udrea a intrat în Parlament de pe locul doi. Nu ştiu cum ai putea să o propui premier', a spus social-democratul.

La remarca unui jurnalist că 'nu o lasă altcineva', Şova a afirmat că 'aia e o relaţie care trebuie lămurită'. Întrebat despre ce relaţie vorbeşte, Şova a răspuns că 'despre cea cu domnul Traian Băsescu'.

'Cred că este o relaţie pe care toată lumea şi-o doreşte lămurită, mai ales de când a ieşit doamna Udrea şi ne-a lăsat pe toţi cu gura căscată, că ne-a zis că va fi Prima Doamnă. Eu nu am înţeles la ce s-a referit. Aşa a declarat dânsa', a conchis Dan Şova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ