ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Teodor Meleşcanu vrea să fie un preşedinte dirijor

| 08 oct, 2014

Fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, a precizat că dacă va ajunge la Cotroceni ar vrea să fie un președinte- dirijor, care armonizează interesele tuturor românilor. De asemenea, Meleşcanu consideră că funcţia de premier i se potriveşte lui Victor Ponta.

Alegeri prezidenţiale 2014. Teodor Meleşcanu a declarat, într-un interviu pentru evz.ro, că printre obiectivele sale ca prezidenţiabil se numără reducerea numărului de parlamentari la 324, alegerea președintelui pentru un mandat de 4 ani, simultan cu alegerile parlamentare, Parlament bicameral (o singură cameră legislativă - Camera Deputaților, în timp ce Senatul, mai restrâns ca număr, să reprezinte principalele regiuni din România și să aibă și un rol ponderator pentru anumite legi).

Ce fel de preşedinte va fi?

Până acum, nu am avut eșecuri în negocieri. În tot ce am negociat, de la intrarea în NATO și în Uniunea Europeană, până la ce doriți dvs., am găsit întotdeauna soluții. Mai ales că am un mare avantaj: nu am polițe de plătit, nu am bătălii cu nimeni și nici nu intenționez, după ce voi deveni președinte, să joc un rol în crearea de majorități, să spun cine are dreptate- cine nu are dreptate. Eu văd rolul de președinte ca  unul de reprezentant al tuturor românilor. Mai degrabă un președinte- dirijor, care armonizează interesele tuturor, cel mai mare numitor comun al acestor interese.

Va face echipă cu Victor Ponta

"Domnul Ponta este prim- ministru în funcție și i se potrivește. El este susținut de o majoritate legitimă, prin vot popular, în Parlamentul României. Președintele trebuie să respecte votul popular pentru Parlament".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ