Va acționa majoritatea ACL din Consiliul General împotriva bucureștenilor?

| 09 oct, 2014

În cadrul Consiliului Municipal București (CGMB), reprezentanții din partea Alianței Creștin Liberale se opun hotărârilor de fuziune a regiei de distribuție termică (RADET) cu Electrocentralele (ELCEN), chiar dacă această acțiune iresponsabilă a PDL –PNL îi va lăsa pe bucureșteni fără apă caldă.

Prin fuziunea dintre RADET și ELCEN se vor șterge toate datoriile, astfel încât Distrigaz să nu mai fie nevoită să reducă cantitatea de gaz. Începând cu 30 septembrie, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată către ELCEN, din cauza unei datorii de 790 de milioane de euro, care vine din 1995.

Deși primarul general al Capitalei și puterea executivă au făcut cu mult timp în urmă toate demersurile legale pentru fuziunea RADET – ELCEN, consilierii generali ai ACL se opun și duc o luptă împotriva edilului Capitalei, Sorin Oprescu, în plină campanie pentru prezidențiale, doar pentru a-i face pe bucureșteni să fie supărați și revoltați pe primar!

Citeşte şi: Nu ai avut apă caldă? OFICIAL: Ce trebuie să faci pentru a plăti FACTURA MAI MICĂ

De altfel, și Sorin Oprescu a afirmat că acțiunea Distrigaz este „una forțată de diverse interese”, chiar dacă nu a nominalizat în mod direct, deși acesta simte un vânt liberal care stă la baza refuzului consilierilor generali PNL – PDL de a vota hotărârea legată de fuziunea RADET – ELCEN, cât și la hotărârea celor de la GDR Suez, care în loc să stea la masa discuțiilor au canalizat în mod direct presiunea la gazele naturale.

Mai mult, pentru a liniști apele tulburate în mod intenționat de oamenii lui Klaus Iohannis, primarul Oprescu a declarat că bucureștenii ar putea să nu mai plătească apa caldă pentru zilele în care nu au avut-o la robinet. Municipalitatea are puterea financiară pentru a compensa prețul la gigacalorie până la sfârșitul anului.

Citeşte şi: Iar NU este APĂ CALDĂ pe jumătate din Bucureşti

În prezent, prețul gigacaloriei în Capitală este de 341 de lei, din care populația plătește circa 170 de lei, iar municipalitatea suportă, prin subvenție de la bugetul local, 171,18 lei, adică peste 50% din cost. În plus, edilul sectorului 4, Cristian Piedone, a formulat o sesizare la ANPC privind problema apei calde, în care susține că RADET a încălcat cauzele contractuale ce privesc o anumită temperatură de livrare a apei, în care consumatorii vor fi nevoiți să achite un serviciu de care nu au beneficiat.

Drept urmare, situația nedreaptă ce a planat asupra bucureștenilor trebuie imediat rezolvată și găsite soluții ce să pună capăt acestui fapt amplificat de reaua- voință a consilierilor bucureșteni aflați în campanie pentru prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis. Oare majoritatea ACL din CGMB  va vota împotriva bucureștenilor sau va renunța la această acțiune electorală, astfel încât locuitorii Capitalei să se poată bucura de apa caldă ce le revine prin drept?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ