Clădirea din centrul Bucureștiului care NU a fost folosită nici măcar o zi. Primăria, obligată să o demoleze

| 30 oct, 2014

Primăria Capitalei este obligată să dărâme Cathedral Plaza, clădirea de birouri ridicată lângă catedrala Sf. Iosif, din centrul Capitalei. Este nouă decizie a justiţiei în războiul dintre Primărie şi Arhiepiscopia Româno-Catolică. Primăria ceruse instanţei să anuleze decizia de demolare dată acum un an şi jumătate, dar magistraţii nu au fost de acord.

Judecătorii au decis că Primăria Generală este cea care trebuie să demoleze clădirea, şi nu constructorul. În prima decizie, instanţa nu precizase cine trebuie să pună la pământ turnul de 17 etaje.

„Primăria a avut o contestaţie referitor la executarea silită, semn că primăria şi primarul lucrează împotriva acestei hotărâri definitive a instanţelor de judecată”, a spus Francisc Doboş - purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Româno-Catolice.

Primarul general, Sorin Oprescu a susţinut mereu că municipalitatea nu are banii necesari demolării clădirii, adică cel puţin 17 milioane de euro. Mai mult, el a cerut unor experţi în construcţii să facă un studiu care să arate ce riscuri sunt pentru catedrala dacă turnul de 17 etaje este dezafectat.

„Dacă expertiză va fi favorabilă dăm drumul la îndeplinirea hotărârii judecătoreşti. Nu am ce să mă joc aici!”, a spus Sorin Oprescu. Reprezentanţii Bisericii Româno-Catolice, cei care au cerut de la început demolarea clădirii, cred că edilul-şef nu face altceva decât să amâne momentul.

Clădirea ridicată acum patru ani, cu aproape 60 de milioane de euro, nu a fost folosită nici măcar o zi. Imobilul aparţine unei firme din străinătate, care a finanţat construcţia deşi nu există acordul Bisericii Româno-Catolice, vecină cu noul imobil. Primăria Capitalei a ajuns să fie obligată să demoleze turnul pentru că proprietarul sau a refuzat să-l dărâme. Municipalitatea ar trebui să plătească demolarea şi să recupereze ulterior banii de la proprietar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ