Primăria Capitalei: Nu există niciun pericol de întrerupere a furnizării căldurii şi apei calde

| 25 noi, 2014

Primăria Capitalei arată într-un comunicat că nu există niciun pericol de întrerupere a furnizării agentului termic în perioada următoare iar datoriile istorice ale RADET către Elcen se vor stinge după ce aceste două societăţi vor deveni o singură persoană juridică.

Aceste precizări vin după ce reprezentanţii Sindicatului Liber Independent RADET au susţinut marţi că vor rămâne fără căldură şi apă caldă cartiere întregi din Capitală din ianuarie 2015 pentru că vor fi blocate conturile regiei.

'Ca urmare a conferinţei de presă susţinută astăzi de Sindicatul Liber Independent RADET, Primăria Municipiului Bucureşti precizează că toate problemele semnalate vor putea fi soluţionate, având în vedere că în şedinţa de Guvern de mâine, 26 noiembrie, se va afla pe ordinea de zi proiectul de hotărâre al Guvernului privind transferul pachetului de acţiuni emise de Electrocentrale Bucureşti SA din proprietatea privată a statului în proprietatea privată a Capitalei. Menţionăm că odată cu crearea sistemului integrat de producţie, transport şi distribuţie la nivelul municipiului Bucureşti prin unificarea SC Electrocentrale Bucureşti SA cu RADET Bucureşti datoriile istorice ale RADET către Elcen se vor stinge prin confuziune', arată comunicatul primăriei.

Primăria Capitalei informează că punerea în aplicare a memorandumului privind 'Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în Municipiul Bucureşti şi Municipiul Constanţa', aprobat în şedinţa Guvernului pe 27 martie 2013, creează premizele modernizării, reabilitării şi eficientizării serviciului integrat în beneficiul şi la un tarif suportabil pentru populaţia Capitalei.

Municipalitatea mai precizează că printr-o hotărâre a CGMB din 14 octombrie s-a solicitat Guvernului emiterea actului normativ cu privire la transferul societăţii Electrocentrale Bucureşti SA.

De asemenea, reaminteşte că în prezent Primăria Capitalei menţine preţul actual pentru populaţie, subvenţionând în proporţie de peste 50% costul facturilor bucureştenilor pentru energia termică.


Cartiere întregi din Capitală riscă să rămână fără apă caldă şi căldură de la 1 ianuarie 2015, deoarece RADET Bucureşti ar putea avea, de la 1 decembrie, poprire de 100% pe conturi din partea ELCEN Bucureşti şi nu va mai dispune de fonduri pentru achiziţionarea de materiale necesare pentru remedierea avariilor din teritoriu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ