Bucureștenii nu mai au noaptea apă caldă, pentru a avea căldură în calorifere

| 09 oct, 2013

Viceprimarul Marcel Nicolaescu a declarat, la România tv, că Primăria a decis împreună cu RADET să alterneze furnizarea de căldură cu furnizarea de apă caldă, pe durata zilei și a nopții. Apa caldă va fi oprită între orele 22:00 și 05:00, începând cu data de 3 octombrie, până la rezolvarea situației de către ELCEN. 6.000 de bucureșteni au făcut deja plângere pentru că nu mai au apă caldă, pentru a primi căldură.

Neobișnuita decizie vine deoarece ELCEN nu furnizează agentul termic la temperatura necesară pentru a asigura atât apa caldă, cât și căldura din calorifere, de către RADET, a declarat Marcel Nicolaescu, viceprimar al Capitalei din partea PNL, marți, la România tv. Astfel, bucureștenii vor avea ziua apă caldă și noaptea căldură în calorifere, a spus viceprimarul.

Cu toate că RADET a început furnizarea căldurii de o săptămână, caloriferele rămân și acum de-abia călâi. ELCEN furnizează agentul termic la 60 de grade, cu 20 de grade mai puțin decât necesar.

Nicolaescu a precizat că Primăria Capitalei a adresat nenumărate plângeri la ELCEN (care ține de Guvern, de Ministerul Energiei) , referitor la faptul că nu livrează agentul termic către populație la temperaturile necesare.

Anterior, viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a anunţat că este posibil ca în iarna anului 2013, dacă se va reuşi unificarea RADET cu ELCEN, producătorul de energie termică, bucureştenii să beneficieze de un preţ mai mic al gigacaloriei.

Potrivit lui Nicolaescu, în acest sens există un calendar concret, stabilit de comun acord cu Ministerul Economiei, privind crearea unui sistem integrat de producţie, transport şi distribuţie a energiei termice.

În acelaşi timp, el a precizat că se caută soluţii tehnice pentru soluţionarea acestei probleme, de la acoperirea datoriei istorice şi a penalităţilor RADET către ELCEN, care se ridică la 8 mii de miliarde de lei, până la transformarea RADET în societate comercială.

"Vrem să transformăm RADET în societate comercială, să facem un program de reorganizare, de evaluare a patrimoniului, după care grupul de lucru va stabili cum se va face unificarea celor două entităţi, respectiv al ELCEN, care aparţine de Ministerul Economiei şi RADET, regie aflată în subordonarea Primăriei Capitalei", a explicat viceprimarul Capitalei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ