Vasluienii, în frig în pragul iernii. Societatea de termoficare refuză să dea drumul la căldură

| 12 noi, 2013

Societatea de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Vaslui, Termprod SA, nu porneşte căldura în oraş din cauza refuzului populaţiei de a semna contracte cu nou înfiinţata societate, după intrarea în faliment a fostei unităţi Termica SA.

Majoritatea populaţiei din Vaslui racordată la reţeaua publică de agent termic nu beneficiază nici acum de căldură în apartamente, după ce societatea Termprod SA nu a pornit sistemul de termoficare din cauza refuzului proprietarilor de apartamente de a semna noi contracte, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor SC Termprod SA, o parte din populaţie nu doreşte să semneze contracte cu noua societate de termoficare, înfiinţată în toamna acestui an, astfel având de suferit toţi cei care sunt racordaţi în sistem centralizat.

"Angajaţii noştri au mers din uşă în uşă la toţi cei care sunt racordaţi la reţeaua publică de termoficare, însă s-au lovit de multe refuzuri din partea proprietarilor de apartamente de a semna contracte cu noua societate. În momentul de faţă, doar două treimi din cei branşaţi au semnat contractul, ceea ce este puţin pentru a ne dimensiona consumul de gaz şi numărul de salariaţi. Trebuie ca măcar 85 la sută din cei racordaţi la sistemul centralizat să semneze pentru a se justifica pornirea centralelor termice de zonă. Îmi este greu să precizez când s-ar putea porni căldura în municipiul Vaslui", a declarat directorul SC Termprod SA Vaslui, Ionel Popa.

În momentul de faţă, doar trei blocuri de locuinţe din municipiul Vaslui, respectiv 120 de familii, beneficiază de căldură în sistem centralizat, acolo unde Termprod are montate mici centrale termice de scară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ