Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea privind cererea de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu

| 01 noi, 17:19

Tribunalul Constanţa a decis, marţi, amânarea cu 24 de ore a deciziei pe care o va pronunţa la contestaţia înaintată de DNA faţă de hotărârea pronunţată de Judecătoria Medgidia privind cererea de eliberare condiţionată din închisoare a lui Mircea Băsescu, după efectuarea unei treimi din pedeapsă.

În cadrul şedinţei de judecată, ce a durat aproximativ 15 minute, Mircea Băsescu a afirmat că în trecut ar fi întreprins fapte pentru care a ajuns în atenţia anchetatorilor, dar a susţinut, totodată, că a avut un comportament exemplar pe timpul detenţiei, în penitenciar luând parte la activităţi educative. 

Un complet al Judecătoriei Medgidia s-a pronunţat, pe 6 octombrie pentru admiterea cererii de eliberare condiţionată, formulată de Mircea Băsescu. 

Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia acestuia. 

La judecarea cererii de eliberare condiţionată, magistraţii au reţinut că Mircea Băsescu, în vârstă de 62 de ani, a dat dovadă de bună purtare în penitenciar şi a stat un an în arest preventiv şi la domiciliu. De asemenea, el a executat patru luni de închisoare, după pronunţarea hotărârii definitive de condamnare, de către Curtea de Apel Constanţa. 

La rândul său, Marian Căpăţână a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenţă, fiind menţinută decizia luată în primă instanţă de Tribunalul Constanţa. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de 265.000 de euro de la Marian Căpăţână, dar şi ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu. Magistraţii au respins însă ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia susţineau că i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu. 

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimiţi în judecată în iunie 2014 de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului. 

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 20 februarie 2011 ? 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit sume de bani de la denunţătorul Florin Anghel, prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Sandu Anghel, precum şi a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ