MEME STOICA a fost eliberat: Am intrat cu multe defecte și calități la pușcărie, sper să fi ieșit doar cu calități

| 15 feb, 09:57

Mihai Stoica a fost eliberat luni din Penitenciarul Jilava, după aproape doi ani petrecuți după gratii în urma condamnării în Dosarul Transferurilor. Decizia instanței este definitivă.

UPDATE 16.30 ”Am intrat cu multe defecte și calități la pușcărie, sper să fi ieșit doar cu calități. Ce m-a ajutat foarte mult a fost adaptabilitatea. Nu m-am băutut cu nimeni, nu am fost în depresie, nu am făcut greva foamei. Am respectat și lucrătorii din penitenciare și pe toată lumea. Am o pedeapsă complementară care nu îmi interzice să activez în cadrul unui club de fotbal. Până când o instanță nu se va pronunța, eu nu voi face niciun pas. Până atunci, îmi rezerv dreptul de a păstra puțină tăcere”, a declarat Mihai Stoica la ieșirea din penitenciar. 

”Am avut posibilitatea chiar să îmi îmbunătățesc cunoștințele despre fotbal pentru că am avut foarte mult timp liber și am văzut absolut tot. Vreau să merg să îmi văd părinții și vreau să îl sun pe Gigi pentru că el a pus mai presus de situația financiară și de situatia clubului, preietenia față de mine și cuvântul dat, iar chetsia asta este rară”, a mai spus Stoica.

 

 

Ştirea iniţială. Mihai Stoica a castigat 214 zile de libertate in cele 713 efectuate: 94 pentru munca prestata in penitenciar si 120 de zile pentru cele 4 "lucrari stiintifice": "Ultimii 11 ani. Participarea echipelor româneşti de club în competiţiile continentale 2004-2015", "Competiţia", "FIFA World Cup – Brazilia. Statistici. Analize. Concluzii" şi "UEFA Europa League. În căutarea identităţii".


Tribunalul Ilfov a judecat, luni, contestaţia depusă de DNA la decizia instanţei de a-l elibera condiţionat din închisoare pe fostul manager al Stelei Mihai Stoica, care execută o condamnare de 3 ani şi 6 luni primită în dosarul transferurilor din fotbal, transmite Agerpres.

Mihai Stoica a primit în decembrie 2015 aviz favorabil din partea unei comisii de la Penitenciarul Jilava pentru a fi eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi nouă luni din condamnarea de 3 ani şi 6 luni. 

Până în prezent, trei condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat - Jean Pădureanu, George Copos şi Gheorghe Popescu. 

Pe 4 martie 2014, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea la închisoare cu executare a celor opt oameni din fotbal inculpaţi în dosarul transferurilor. 

Astfel, George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua, la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar al FC Dinamo - 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni, Victor Becali - 4 ani şi 8 luni. 

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedinte al clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu - 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu - 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare. 

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore. 

Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 feb, 15:22
Nicu
Oportunitate!
✉ ✉ ✉ ✉ ✉ - Ofertă de muncă!
sellectăm colaboratori în vederea desfășurării unei activități la domiciliu. Dacă deții cunoștințe minime de navigare pe internet și ușurință de lucru cu fișiere pdf și word, alătură-te echipei noastre. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ