Verdict necruţător a Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti despre cartea lui Copos: A plagiat SUBTIL

| 28 ian, 12:50

Comisia de Etică a Universității București consideră că în cazul cărții scrise de George Copos - "Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI" - este vorba despre un tip de plagiat "subtil, realizat prin copiere deghizată și/ sau repovestire".

"Nu este vorba de un copy-paste clasic, ci de un autor profesionist, care a realizat foarte multe parafrazări inacceptabile, cum sunt numite în literatura de specialitate, după lucrarea de disertație a lui Cătălin Parfene", susține Comisia de Etică a UB.

Citeşte  şi:  The Economist: Politicienii corupți din România 'scriu cărți pe bandă rulantă' pentru a-și reduce sentințele

Potrivit membrilor acesteia, cel mai adesea în carte se întâlnesc mai multe tipuri de preluări neatribuite, prin parafrazare sau rezumare, relatează Agerpres.

Citeşte şi:  Cei mai prolifici autori din România! "Scriitorii” din închisorile României scot cărţi pe bandă rulantă

Mai mulţi deţinuţi cu statut de vip au devenit scriitori de profesie pentru a mai reduce din pedepsele lor. Astfel, nume precum Gheorghe Becali, George Copos sau Nicolae Mischie au produs "lucrări ştiinţifice" pentru a putea ieşi mai repede din spatele gratiilor.

Tag-uri: George Copos
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ