Tribunalul Prahova, pe locul al treilea naţional privind încărcătura pe judecător. Instanţa are lipsă acută de judecă

| 19 feb, 18:05

Tribunalul Prahova se află pe locul al treilea la nivel naţional în topul tribunalelor care au cea mai mare încărcătură pe judecător, această instanţă confruntându-se cu o lipsă "acută" de judecători, se arată în raportul de bilanţ pe anul 2015, făcut public vineri.

Potrivit documentului, la Tribunalul Prahova încărcătura medie de dosare pe judecător a scăzut în 2015 faţă de anul precedent de la 1.551 la 1.336 de dosare, însă această instanţă se află în continuare pe locul al treilea la nivel naţional în rândul tribunalelor la acest capitol. 

Şi în 2015, Tribunalul Prahova s-a confruntat cu o lipsă "acută" de judecători, funcţionând cu un număr de 31 de judecători din cei 41 prevăzuţi în schemă, fiind astfel generate "consecinţe negative asupra calităţii actului de justiţie", se arată în raport. 

Conform documentului, anul trecut, instanţele judecătoreşti din Prahova, respectiv Tribunalul şi cele cinci judecătorii arondate, au avut de soluţionat 97.784 cauze, volumul de activitate scăzând cu 29,8% faţă de anul 2014. 

În ceea ce priveşte Tribunalul, în raport se precizează că această instanţă a avut de soluţionat 28.307 cauze în 2015, faţă de 32.165 în 2014. 

Documentul notează însă că această instanţă a soluţionat anul trecut 18.453 de cauze, adică un număr mediu de 929 dosare soluţionate pe judecător, în scădere faţă de anul precedent, când numărul mediu de dosare soluţionate/judecător a fost de 1.073.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ