Triumf anunțat al lui Victor Ponta la Congresul PSD

| 18 apr, 2013

Victor Ponta este în acest moment mai mult decât îndreptățit să obțină un nou mandat la conducerea partidului.

Partidul Social Democrat se reunește la finalul acestei saptamâni la Congresul Extraordinar în cadrul căruia urmează să se aleagă noua conducere. La întâlnirea social-democraților vor lua parte parlamentari, consilieri județeni, primari și viceprimari din toată țara. Dacă toate lucrurile vor decurge normal, nu ne putem aștepta la vreo noutate în ceea ce privește viitorul lider al partidului. Victor Ponta este în acest moment mai mult decât îndreptățit să obțină un nou mandat la conducerea partidului.

Realegerea lui Victor Ponta în fruntea partidului se anunță nu doar formală, ci triumfală. La acest moment lui Ponta nimeni din partid nu are ce să îi reproșeze. În timpul mandatului său PSD a redevenit cel mai important partid din România, a preluat guvernarea și a avut parte de un succes răsunător la alegerile locale și parlamentare.

Ponta nu este doar un lider al social-democraților români. El a reușit să devină prin atitudinea și angajamentul său un veritabil lider al social-democraților europeni. PSD nu a cunoscut în întreaga sa istorie o recunoaștere externă precum cea din timpul mandatului lui Victor Ponta.

 

Prin apariția la Antena 3, Năstase îl sprijină pe Ponta

Adrian Năstase a participat miercuri seara la prima sa emisiune televizată și a oferit primul interviu de după eliberare. A fost un moment istoric, în care l-am văzut pe Adrian Năstase în rolul de om, tată, cetățean, chiar și victimă, dar păstrându-și în același timp responsabilitatea de actor politic important pentru România, deși descătușat de orice cel de funcție oficială.

Întrebările care i-au fost puse au fost bune, la obiect și au țintit exact spre laturile controversate ale întâmplărilor de anul trecut. Dar dincolo de rememorarea acelor evenimente dramatice din 20 iunie 2012, felul în care fostul premier se raportează la evenimentele recente și la foștii săi colegi din politică este foarte interesant – mai ales relația acestuia cu Victor Ponta.

Relația dintre Adrian Năstase și Victor Ponta se întinde pe o perioadă de mai bine de 10 ani.

Fostul premier a subliniat că, dacă ar fi în locul lui Victor Ponta, ar fi luat aceeași decizie de a încerca o coabitare cu președintele Băsescu pentru a asigura stabilitatea țării. O asemenea declarație nu este ușor de făcut, ținând cont de faptul că Năstase și Băsescu sunt mai mult decât simpli adversari politici, dar fostul prim-ministru a reușit să înțeleagă constrângerile situației actuale și să empatizeze cu poziția lui Ponta.

În plus, Adrian Năstase i-a oferit actualului premier o notă de peste 9 din 10 pentru felul în care se descurcă în funcție și pentru modul în care a gestionat întâmplările politice recente. Venind din partea unui om cu o vastă experiență politică, această apreciere are o mare însemnătate.

Sprijinul pe care Năstase i-l oferă lui Victor Ponta este o certitudine și un foarte mare ajutor pentru tânărul președinte al PSD, care va încerca să-și consolideze poziția în partid la Congresul de vineri și sâmbătă. Iar faptul că acesta nu s-a dezis de omul care l-a adus în politica mare este o dovadă de loialitate și de caracter.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ