Trump anunță reconstruirea arsenalului nuclear: Rusia și China ameninţă interesele SUA

| 01 feb, 09:55

Statele Unite trebuie să-şi modernizeze capabilităţile nuclare, iar grupările teroriste, regimurile necinstite şi rivali precum Rusia şi China ameninţă interesele şi valorile americane, a afirmat preşedintele SUA, Donald Trump, citat de Mediafax.

”Pe măsură ce reconstruim puterea şi încrederea Americii acasă, de asemenea, ne redobândim puterea şi poziţia în afara graniţelor. În întreaga lume, ne confruntăm cu regimuri necinstite, cu grupări teroriste şi cu rivali precum China şi Rusia, care reprezintă provocări pentru interesele, economia şi valorile noastre”, a atras atenţia Trump.

”Ca parte a apărării noastre, trebuie să ne modernizăm şi să reconstruim aresenalul nuclear. Sperăm să nu îl folosim niciodată, ci să îl facem atât de puternic încât să descurajeze orice act de agresiune. Probabil că într-o zi va fi un moment magic în care ţările din lume să se adune şi să elimine armele nucleare. Din păcate, nu am ajuns în acel moment”, a adăugat preşedintele american.

Totodată, Trump a scos în evidenţă faptul că aproape tot teritoriul controlat de reţeaua teroristă Stat Islamic în Siria şi Irak a fost eliberat de sub ocupaţia jihadiştilor şi a adăugat că Statele Unite vor continua să depună eforturi pentru eliminarea completă a teroriştilor.

”În trecut, am eliberat, în mod naiv, sute de terorişti periculoşi, doar pentru a-i reîntâlni pe câmpul de luptă, inclusiv pe liderul SI, al-Baghdadi. Astăzi, tocmai am semnat un ordin prin care secretarul Mattis va reexamina politica noastră de detenţie şi pentru a ţine deschise locurile de detenţie de la Guantanamo Bay”, a precizat preşedintele Statelor Unite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ