Trupa de teatru a Penitenciarului Jilava va juca la Nottara o piesă inspirată din viaţa deţinuţilor

| 18 noi, 2013

Trupa de teatru 'Phoenix' a Penitenciarului Bucureşti Jilava va juca miercuri pe scena de la Nottara, în cadrul Festivalului de teatru pentru deţinuţi, piesa 'Confesiuni', regizată de Cornelius Păvăloi, o creaţie inspirată din experienţa carcerală a fiecăruia dintre actori.

Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Jilava, festivitatea de deschidere a festivalului va avea loc marţi.

Prin realizarea unor astfel de evenimente, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) în parteneriat cu instituţii din sfera culturală şi socială doreşte să contribuie la consolidarea relaţiei între comunitate şi fostele sau actualele persoane private de libertate.

Festivalul, aflat la a V-a ediţie, se desfăşoară marţi şi miercuri la Teatrul 'Constantin Nottara'.

Piesele de teatru 'Familia Adams', 'Fundaţia', 'Biloxi Blues', 'Alchimia', 'Confesiuni' şi 'Macbeth' - puse în scenă de Penitenciarele Arad, Codlea, Baia Mare, Brăila, Jilava şi Rahova - au fost selecţionate din 20 de piese de teatru şi vor fi interpretate de 60 de deţinuţi.

Festivalul de Teatru pentru deţinuţi este un eveniment unic în Europa şi se constituie într-o amplă mişcare de reconsiderare a relaţiei penitenciarului cu societatea în procesul de reintegrare socială a fostelor persoane private de libertate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ