Tu cât de des schimbi lenjeria de pat? Ce pericole se ascund în cearşaf

| 02 ian, 2014

Dacă  schimbi o data pe saptamana  lenjeria de pat pot fi evitate infectiile respiratorii, gastrointestinale sau oculare. In cazul persoanelor alergice, schimbarea lenjeriei de pat este recomandata sa se faca zilnic, pentru a nu favoriza inmultirea acarienilor.


 

Celule moarte, sebumtranspiratiesaliva, resturi de mancare reprezinta tot atatea surse de hrana perfecta pentru acarieni, microorganismele care traiesc, se inmultesc si mor pe lenjeria de pat si care provoaca suparatoarele alergii.

Alergiile au diverse forme de manifestare, de la urticarie, eczeme pana la simptome respiratorii precum tuse, stranut, secretii nazale.

Simpla spalare la masina de spalat a lenjeriei se considera ca elimina aproximativ 90% din acarieni. Pentru a-i elimina pe toti este recomandat ca lenjeria sa fie tinuta timp de cel putin o ora la peste 60 de grade Celsius.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ