Și tu faci aceeași greșeală în dormitor! Când trebuie înlocuite pernele pentru a nu avea probleme de sănătate

| 14 mar, 2014

Pernele și pilotele trebuie înlocuite la un anumite intervale, fiindcă se deteriorează şi-ţi pun în pericol sănătatea, avertizează specialiştii.

În urma unui studiu care a arătat că britanicii îşi riscă sănătatea fiindcă folosesc aceleaşi aşternuturi prea mult timp, Consiliul Somnului din Marea Britanie a lansat un set de recomandări privind intervalele de timp la care trebuie schimbate pernele şi pilotele, conform adevărul.ro.

Potrivit specialiştilor britanici, pernele ar trebui înlocuite la fiecare doi ani şi pilotele trebuie aruncate după cinci ani de utilizare. Dacă acestea nu sunt schimbate cu regularitate, riscăm să suferim de probleme la nivelul coloanei cervicale din cauza deteriorării pernelor, care nu mai oferă sprijinul potrivit capului şi gâtului. Nici salteaua nu are o durată de viaţă nelimitată, şi ea trebuie înlocuită la fiecare şapte ani, recomandă Consiliul britanic al Somnului.

Ce ne avertizează medicii

Dacă nu schimbăm suficient de des aşternuturile, riscăm să suferim probleme respiratorii pe fondul „intoxicaţiilor cu acarieni de praf“, cum le numesc specialiştii. „Acarienii sunt mici «păianjeni» microscopici, rude cu scabia (râia), dar care trăiesc în praful din casă, în puf, în pene, dar şi în lâna animalelor. Ei pot pătrunde în piele, sub scuame (porţiuni uscate ale pielii) sau chiar la rădăcina firelor de păr", explică profesorul doctor Anca Zbranca, medic primar dermatolog la Clinica Roderma din Iaşi.

Citește mai mult pe adevărul.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ