Nu mai face patul! Te-ai putea îmbolnăvi

| 19 dec, 2013

Dacă te trezești târziu frecvent, nu ai timp de nimic dimineața și pleci mereu grăbită, s-ar putea să fii mai sănătoasă. Asta presupunând că, în graba ta, nu ai timp să faci patul. Foarte bine!, spun cercetătorii de la Universitatea Kingston din Anglia, care au publicat un studiu recent, în care ne explică de ce nu este bine să ne facem patul.

Conform studiului lor, acarienii, care trăiesc în așternuturile noastre și care sunt responsabili de boli precum astmul și de alergii, se deshidratează și mor atunci când așternuturile sunt aerisite în timpul întregii zile.

Mai mult, lenjeria lăsată pe pat, fără a fi aranjată și acoperită, nu oferă un mediu propice dezvoltării acestora.

Acarienii se dezvoltă într-un mediu umed și cald, mediu pe care îl creem în timpul somnului, transpirând. Lăsând cearceafurile la aer în timpul zilei, acarienii se vor deshidrata și vor muri.

Poate nu știați, însă fără să ne dăm seama, „creștem” o colonie de acarieni care poate ajunge la 1.5 milioane și care poate cauza astm, eczeme, dermatite, reacții alergice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 dec, 2013
sorin
bun reportaj, deacum nu ma mai cert cu nevastamea sa fac patul, il las asa cum ramane dupa o noapte de somn, nu ma mai spal dimineata pe ochi , pe dinti, la cur, nu ma mai schimb de hainele jegoase dacat iarna cand trec la tinuta groasa si primavara cand trec la tinuta de vara. mai luiza popa, daca mai ai de astea scriene fato si asa suntem porcii europei si cainii gunoaielor, ce nume pot sa ne mai dea europenii?
19 dec, 2013
gogu
creem ?
Simplu, ne mai pot numi analfabeticieni . Pentru ca, ca niste jurnalisti ce ne aflam, scriem creem in loc de cream

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ