Creatură cu 8 picioare, trăieşte pe FAŢA ta! Descoperirea de ultimă oră care i-a lăsat pe experţi GURĂ-CASCĂ

| 30 aug, 2014

Potrivit unui studiu recent, pe fata omului adult traiesc niste animale numite acarienii microscopici. Inruditi cu paianjenii, aceste vietati au 8 picioare. Cercetatorii au descoperit ca la 100% dintre persoanele testate au fost gasite asemenea vietuitoare, acarieni din genul Demodex, care traiesc in foliculii pilosi si se hranesc cu sebum.

Pe fetele umane au fost identificate doua specii de asemenea acarieni: Demodex folliculorum si Demodex brevis. Testand 29 de persoane cu varsta peste 18 ani, cercetatorii de la North Carolina State University au identificat la toate ADN provenit de la acarieni Demodex, potrivit dailymail.co.uk.

Alte teste au aratat prezenta acarienilor la toti subiectii. Nu se stie exact cum trec aceste vietuitoare de la o persoana la alta. O prima varianta ar fi ca transferul se in timp, de la mama la copil, mai ales in timpul alaptarii.

Citeşte şi: Şase lucruri scârboase care se găsesc pe corpul tău chiar acum. Ce rişti să păţeşti

Totusi, e mai putin probabil ca oamenii de varsta foarte tanara sa le aiba, prezenta lor fiind insa mult mai frecventa pe masura inaintarii in varsta. Deocamdata nu se cunoaste cum s-au instalat aceste animale pe fetele oamenilor.

"Cand omul a migrat din Africa, a luat cu el si aceste creaturi", sustine Michelle Trautwein, profesor de entomologie la Universitatea North Carolina State. Aparent, acesti acarieni nu fac rau omului, dar studii ulterioare vor dovedi asta.

Citeşte şi: "Extratereştrii" din dormitor: cu ce fiinţe împărţim locuinţa? VIDEO

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ