Tudorel Toader: Consider că ar fi utilă și necesară o amânare a dezbaterii privind grațierea unor pedepse

| 21 mar, 15:58

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a solicitat marți senatorilor din Comisia juridică să amâne dezbaterea proiectului de lege privind grațierea, arătând că se pregătesc și alte măsuri complementare, menite să rezolve problemele din sistemul penitenciar.

"La nivel de Guvern am vorbit și, în mai multe rânduri, și cu primul-ministru. Noi exprimăm convingerea faptului că proiectul de lege, în forma inițială sau forma amendată pe parcurs, nu reprezintă soluția miracol, minune, care să rezolve problemele din penitenciar. Suntem convinși de faptul că grațierea, în limitele pe care legiuitorul le va stabili, este de natură să rezolve parțial această problemă, pentru că noi pregătim în momentul acesta alte variante, alte măsuri complementare celei de grațiere a pedepselor. De aceea, dacă ar fi după mine, și mă exprim în calitate de ministru al Justiției, și, dacă dvs veți aprecia, eu consider că ar fi utilă și necesară o amânare a dezbaterii, să venim din urmă cu celelalte măsuri complementare care ar rezolva, considerăm noi, în bună parte, problema penitenciarelor, nu numai grațierea, nu numai iertarea", a susținut ministrul Justiției, în fața membrilor Comisiei juridice a Senatului.

Ministrul a arătat că o amânare a dezbaterilor pe acest proiect de lege este "mai utilă și mai necesară" pentru a găsi "soluția fondului problemei".

Comisia juridică a Senatului dezbate marți, în vederea întocmirii unui raport, proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

Senatul este prima Camera sesizată în cazul acestui proiect de lege organică, iar inițiator este Guvernul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ