Tudorel Toader dă piept cu Timmermans la Strasbourg. O ia şi pe Dăncilă

| 02 oct, 09:47

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei merg marţi la Strasbourg pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Tudorel Toader a anunţat că îi va cere lui Timmermans să depăşească „faza îngrijorărilor” şi să discute punctual.

„Eu m-am întâlnit cu domnia sa de multe ori. I-am cerut şi îi vor cere şi mâine (marţi, n.r.) să depăşim faza îngrijorărilor, preocupărilor, afectarea statului de drept. Să discutăm punctual: soluţia legislativă cutare nu este bună pentru că... poate fi îndreptată prin modificarea X. Adică să depăşim din enunţurile de principiu, dar care nu au o abordare secvenţială documentată. Vom participa la dezbaterile din Parlament", a spus Tudorel Toader, la un post TV.

Discuţia vine în contextul în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, modificarea legilor Justiţiei, afirmând că CE nu va ezita să aducă "în faţa instanţei guvernul român dacă regulile sunt încălcate".

Oficialul european a mai declarat că protestatarii din 10 august nu pot fi definiţi ca fiind "huligani", din imaginile vizionate în acea perioadă reieşind că aceştia au fost paşnici. Timmermans a precizat că anterior că a privit şocat când protestatarii au fost bătuţi atunci în Piaţa Victoriei.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat să participe şi premierul Viorica Dăncilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ