Tudorel Toader, despre selecţia pentru şefia DNA: Nu este niciun candidat înscris

| 20 aug, 09:55

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat luni că, până în prezent, niciun procuror nu s-a înscris la selecţia pentru funcţia de şef al DNA.

"M-am interesat la Direcţia de Resurse Umane. În clipa asta când vorbim, nu este niciun candidat înscris. (...) Sunt convins că vor fi (candidaţi - n.r.)", a declarat luni Tudorel Toader, potrivit Agerpres.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit MJ, noua procedură se va desfăşura în perioada 6 august - 6 septembrie. Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 24 august inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă au fost Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ